ΙΕΚ: Μαγειρική

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας - Chef

ΑΘΗΝΑ, ΒΟΛΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Μπες στον κόσμο των γαστρονομικών ανακαλύψεων!
Η Ελλάδα είναι ένας τουριστικός τόπος, διάσημος για τις γαστρονομικές του δημιουργίες που βασίζονται στην πιο ισορροπημένη διατροφή, την Μεσογειακή. Κάθε χρόνο η χώρα µας γεμίζει τουρίστες που θέλουν να δοκιμάσουν τα εδέσματά µας.
Έτσι αυξάνεται η ανάγκη εξειδικευμένων ατόμων που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της αγοράς.
Αυτό κάνει τη μαγειρική τέχνη να κατατάσσεται στα δυναμικότερα και πρώτα σε ζήτηση επαγγέλματα.

  • Κατέκτησε τα μυστικά του έμπειρου σεφ, από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.
  • Απέκτησε αναγνωρισμένο κρατικό δίπλωμα, που σε οδηγεί σε υψηλόμισθες θέσεις εργασίας και δυνατότητα ανοίγματος δικής σου επιχείρησης.
  • Γίνε γνωστός στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, μέσω μαθητείας και πρακτικής.
  • Παρακολούθησε οποιοδήποτε σεμινάριό μας με προνομιακή έκπτωση, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και το βιογραφικό σου.

Εργαστήρια
Το ΙΕΚ EUROTRAINING, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα και οργανωμένα επαγγελματικά εργαστήρια, διασφαλίζοντας στους καταρτιζόμενούς του, ευχάριστη και ποιοτικά ανώτερη κατάρτιση.

Μαθήματα
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ EUROTRAINING εγγυάται και είναι σε θέση να σου προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις (τόσο βάση του προγράμματος όσο και των πρόσθετων διδασκόμενων μαθημάτων) που χρειάζεσαι για να ανταποκριθείς µε επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα που επέλεξες.
Τα μαθήματα διδάσκονται από επαγγελματίες του χώρου των επισιτιστικών επαγγελμάτων, οι οποίοι θα σου μεταδώσουν τις γνώσεις τους αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα που επέλεξες.
• Τέχνη Μαγειρικής
Παρασκευή και σύνθεση εδεσμάτων ελληνικής και ευρωπαϊκής κουζίνας
• Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
Παρασκευή γλυκισμάτων και οργάνωση ζαχαροπλαστείου
• Τεχνικές εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός της σύγχρονης επαγγελματικής κουζίνας
• Έλεγχος εμπορευμάτων
Πρακτικά συστήματα για τον έλεγχο των υλικών και την ελαχιστοποίηση κόστους παραγωγής
• Οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου
Διεύθυνση και οργάνωση της κουζίνας ενός εστιατορίου
• Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
Βασικές αρχές για κοστολόγηση των μενού
• Οινολογία
Ποικιλίες κρασιών και οι σχέσεις τους με τα φαγητά
• Υγιεινή και Ασφάλεια
Υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων και της κουζίνας
• Σύνθεση μενού
Δημιουργία μενού ανάλογα με την εποχή, την εθνικότητα και τις συνήθειες των πελατών
• Τεμαχισμός κρεάτων
Ποιότητα και τεμαχισμός κρεάτων
• Τροφογνωσία - Εδεσματολόγιο
Χαρακτηριστικά, ιδιότητες τροφίμων
• Διακοσμητική παρασκευασμάτων
Σχεδιασμός και παρουσίαση εδεσμάτων εστιατορίου και ζαχαροπλαστείου
• Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
Πρακτική εξάσκηση στα εργαστήρια του ΙΕΚ
• Διαιτητική
Απαραίτητες γνώσεις για σωστή υγιεινή διατροφή
• Αρχές Οικονομικής
Βασικές αρχές διεθνών σχέσεων και συναλλαγών
• Γαλλικά / Αγγλικά
Ορολογία της ειδικότητας

Πληροφορίες

Επαγγελματική Αποκατάσταση
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ EUROTRAINING συνεργάζεται µε κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου της αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, εστιατορίων και λοιπών επισιτιστικών επιχειρήσεων, στις εγκαταστάσεις των οποίων μπορείς να ξεκινήσεις την επαγγελματική σου σταδιοδροµία.
Διεκδίκησε κι εσύ μια θέση εργασίας στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις!

Γίνε αξιόλογο στέλεχος σε:
• Εστιατόρια
• Ξενοδοχεία
• Κρουαζιερόπλοια
• Εταιρείες Catering
• Σε εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής - Αρτοποιίας
• Βιομηχανίεςτυποποιημένων προϊόντων
• Επισιτιστικές Μονάδες Υγείας και Εκπαίδευσης
• Στη δική σου επιχείρηση

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.