ΙΕΚ: Πληροφορική

Τεχνικός Δικτύων

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Γίνε Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών δημιουργούν την ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες Τεχνικών Δικτύων.

Ο Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών αποκτά όλες τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία που θα του επιτρέψουν να εγκαταστήσει, να ρυθμίσει, να διαχειριστεί και να συντηρήσει υπολογιστικά και τηλεπικοινωνιακά συστήματα και δίκτυα τόσο σε θέματα λογισμικού (Software) όσο και του υλικού εξοπλισμού (Computer Hardware).

Ο Τεχνικός Δικτύων είναι ο επαγγελματίας που θα αναλάβει την υλοποίηση ενός δικτύου συστημάτων και τηλεπικοινωνιών από την οργάνωση και σχεδίασή του, μέχρι την παράδοση στον πελάτη και τη συνεχή υποστήριξη της λειτουργίας του. Πρόκειται για ένα επάγγελμα υψηλών απαιτήσεων με άμεση, ωστόσο, και εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση και μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Σπουδάζοντας Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

  • Εκπαιδεύεσαι σε υπερσύγχρονα εργαστήρια Η/Υ και τηλεπικοινωνιών με όλο το απαραίτητο λογισμικό και τις δικτυακές εφαρμογές.
  • Εκπαιδεύεσαι πάνω σε Cisco Routers, Switches, Firewalls Interconnection/Configuration.
  • Εφαρμόζεις τεχνικές Cloud Computing και Virtualisation
  • Κάνεις πρακτική εκπαίδευση στην εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης (UTP, STP, Οπτικές Ίνες, Patch Panels).
  • Παρακολουθείς εκπαιδευτικά προγράμματα έχεις τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποιήσεων από κορυφαίες εταιρίες του χώρου (Microsoft, Cisco).
  • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο της CISCO ACADEMY και επίσημο εξεταστικό κέντρο της Pearson VUE.
  • To ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό ΙΕΚ στην Ελλάδα που διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό RACK με τεχνολογία CISCO.
  • Ως φοιτητής της σχολής Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών αναλαμβάνεις πραγματικά projects και case studies που περιλαμβάνουν υλοποιήσεις δικτύων και μελέτη πάνω στο πραγματικό εταιρικό δίκτυο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
  • Παρακολουθείς σεμινάρια εξειδίκευσης στην ειδικότητά σου και συμμετέχεις σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνέδρια και εκθέσεις.
  • Έχεις εσωτερικό δίκτυο υψηλών επιδόσεων και 24ωρη Ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο για εφαρμογές online gaming.
  • Διδάσκεσαι από κορυφαίους καθηγητές που είναι έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες των ηλεκτρονικών, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Πληροφορίες

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών :

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην πληροφορική όπως “Next Generation Access Networks: beyond ADSL”, “New Technological Systems in Communications”, “CISCO CCNA 200-301 Routing & Switching”, “Wi-Fi Local Area Networks and Hotspots”, κ.α
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “ BSc (Hons) Computer Networks, Πληροφορική και Δίκτυα Η/Υ”, στα ελληνικά.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.