Μεταπτυχιακά: Ψυχολογία

MSc Health Psychology – BPS ACCREDITED

ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2024, Ιανουάριος 2025, Απρίλιος 2025
1 έτος
Master
Πλήρους, Μερικής
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Για τους απόφοιτους ψυχολογίας που επιθυμούν να αποκτήσουν το stage 1 του BPS είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση του 85% των μαθημάτων.

Η ύλη για όλα τα μαθήματα ανά ενότητα με τις παρουσιάσεις που πραγματοποιούνται στο μάθημα καθώς και αντίστοιχη βιβλιογραφία είναι αναρτημένη στην διαδικτυακή πλατφόρμα δίνοντας τη δυνατότητα στο φοιτητή να μελετά όλα τα μαθήματα ακόμη και εάν δεν είναι στην τάξη δια ζώσης.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να επικοινωνήσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον καθηγητή και μπορούν να κάνουν εποπτεία από κοντά μετά από ραντεβού έως μία διδακτική ώρα για κάθε μάθημα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει για το μάθημα της στατιστικής καθώς στο συγκεκριμένο μάθημα απαιτείται η παρακολούθηση εργαστηρίων που γίνονται μόνο δια ζώσης, εκτός και εάν ο φοιτητής έχει ήδη καλή γνώση στατιστικής ανάλυσης.

Προκειμένου να εγγραφούν στο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
να είναι κάτοχοι πτυχίου
να πληρούν τις προϋποθέσεις για επάρκεια στην αγγλική γλώσσα
σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί συνέντευξη ή παρακολούθηση συγκεκριμένων μαθημάτων ή εισαγωγικές εξετάσεις ή αξιολόγηση προηγούμενης γνώσης και εργασιακής εμπειρίας
Εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για επάρκεια στην αγγλική γλώσσα, παρέχονται εντατικά μαθήματα Αγγλικών στο City Unity College, ανάλογα με το επίπεδο του κάθε υποψήφιου φοιτητή.

Απαραίτητα έγγραφα για την εγγραφή
Συμπληρώστε τα έντυπα αίτησης και επισυνάψτε:
επικυρωμένα αντίγραφα των διπλωμάτων σας και των βαθμών σας (μεταφρασμένα στα Αγγλικά)
2 συστατικές επιστολές
Πιστοποίηση αγγλομάθειας ELTS (International English Language Testing System) 5.5 (B2 Level) ή ένα ηλεκτρονικό/διαδικτυακό τεστ που θα οργανωθεί από το τμήμα Εγγραφών
Προσωπική Δήλωση
Ενα πρόσφατο βιογραφικό

Περιγραφή

Το Master στην Ψυχολογία της Υγείας έχει σχεδιαστεί για αποφοίτους που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια καριέρα στoν συγκεκριμένο κλάδο. Ολοι οι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, αλλά μόνο οι πτυχιούχοι ψυχολογίας πληρούν τις προϋποθέσεις διαπίστευσης από το BPS. Ολοι οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν 6 υποχρεωτικές ενότητες για να λάβουν πτυχίο MSc Health Psychology.

 

Γιατί να επιλέξετε το MSc Health Psychology:
To μάστερ στην ψυχολογία της υγείας είναι το πρώτο μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας με διεθνή αναγνώριση από το BPS εκτός Μεγάλης Βρετανίας.
Το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας, το Cardiff Metropolitan University, και παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέρος των μαθημάτων στην Αγγλία.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι ψυχολόγοι παίρνουν αυτόματα το Stage 1 από τη BPS και μπορούν να συνεχίσουν στο Stage2, που τους δίνει την άδεια να εργαστούν σε όλη την Ευρώπη όπως και σε πολλές άλλες χώρες, καθώς η εγγραφή στη BPS αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία που ζητούν σε κάθε πρόσληψη οι μεγαλύτερες εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές και εταιρίες που προσλαμβάνουν ψυχολόγους.
Στους αποφοίτους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε επίπεδο διδακτορικής διατριβής στο Cardiff Metropolitan University.
Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους City Unity College στην καρδιά της Αθήνας, όπου οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα για πρακτική άσκηση στο σύγχρονο εργαστήριο ψυχομετρίας του κολλεγίου.
Τα σύγχρονα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε φοιτητή να εργάζεται σε ατομικό υπολογιστή, απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική εκμάθηση της στατιστικής επιστήμης.
Το μεταπτυχιακό έχει αναπτύξει συνεργασία με μεγάλα νοσοκομεία και ΜΚΟ στα οποία οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την πρακτική τους, όπως και να εκπονήσουν την πτυχιακή τους διατριβή υπό επίβλεψη.
Η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου Ψυχολογίας και ειδικών σε θέματα Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας ημερίδων και εργαστηρίων από το City Unity College δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με δημοσιεύσεις, ώστε να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στον εργασιακό στίβο.
Οι φοιτητές, στα πλαίσια του προγράμματος, εκπαιδεύονται σε γνωσιακές συμπεριφορικές τεχνικές, σε τεχνικές διαχείρισης του στρες, σε δεξιότητες επικοινωνίας και συμβουλευτικής, καθώς και στη δημιουργία, χορήγηση και αξιολόγηση ψυχομετρικών κλιμάκων, γεγονός που καθιστά τα δίδακτρά του ασυναγώνιστα.
Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν δίπλα σε Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο της Ψυχολογίας, της Ψυχολογίας της Υγείας και της έρευνας καθώς και στη διδασκαλία ενηλίκων.

Διάρκεια & Μέθοδοι Εκπαίδευσης
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε ένα ημερολογιακό έτος πλήρους παρακολούθησης (full-time) ή έως 3 έτη μερικής φοίτησης (part-time). Για την ολοκλήρωση του προγράμματος απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση μαθημάτων που ισοδυναμούν με 180 credits και η εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων χρησιμοποιείται το απαραίτητο εποπτικό και εργαστηριακό υλικό, στο οποίο περιλαμβάνονται βίντεο-προβολείς, H/Y, και CD Players. Όλοι οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα INTRANET όπου καταχωρείται το διδακτικό υλικό, οι βαθμοί και οι ανακοινώσεις για όλα τα μαθήματα.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.