Μεταπτυχιακά: Υγεία

MSc Applied Sport and Exercise Nutrition (Μεταπτυχιακό Εφαρμοσμένης Διατροφής Αθλητισμού και Άσκησης)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οκτώβριος 2024
1 - 2 έτη
Master
Πλήρους, Μερικής
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες Διαιτολόγους/Διατροφολόγους και ειδικούς στον χώρο του αθλητισμού που επιθυμούν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στον κλάδο τους.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

  • Πρώτο πτυχίο από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού σε αντικείμενα σχετικά με την Διαιτολογία/Διατροφολογία ή την Επιστήμη του Αθλητισμού
  • Συστατικές Επιστολές
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
  • Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Περιγραφή

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
✓ Το πρώτο και μοναδικό αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Αθλητική Διατροφή, που παρέχεται στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο, Oxford Brookes University.
✓ Τίτλος σπουδών από το Oxford Brookes University, με έδρα την Οξφόρδη και πολυετή παράδοση στις σπουδές Επιστημών Υγείας.
✓ Το πρόγραμμα MSc Applied Sport and Exercise Nutrition έχει βασιστεί στον κατάλογο δεξιοτήτων που ορίζει το Sport and Exercise Nutrition Register (SENr) της Μ. Βρετανίας.
✓ Προετοιμασία για την πιστοποίηση επιπέδου 1 του International Society for the Advancement of Kinanthropometry (ISAK) στα πλαίσια του μαθήματος Laboratory Techniques in Sport and Exercise Nutrition (MCNU-7009).
✓ Εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη με μαθήματα στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
✓ Ισχυρές συνεργασίες με αθλητές και πρωταθλητές, γυμναστήρια, σχολεία και οργανισμούς τροφίμων που παρέχουν μοναδικές ευκαιρίες μάθησης, εξάσκησης και έρευνας.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.

Περιγραφή σπουδών
Το πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc Applied Sport and Exercise Nutrition έχει ως στόχο να προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και προηγμένες επαγγελματικές δεξιότητες στον χώρο της Αθλητικής Διατροφής , στοιχεία απαραίτητα για την εξέλιξη Διαιτολόγων και Ειδικών του Αθλητισμού στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Οι φοιτητές του προγράμματος θα αποκτήσουν γνώσεις για:

  • Τη σωστή διατροφική πρακτική σε όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου καθώς και στις αλλαγές των διατροφικών αναγκών κατά την άσκηση ή την ασθένεια.
  • Τις μεταβολικές και φυσιολογικές αποκρίσεις του ανθρώπου κατά την άσκηση και την προπόνηση στα διαφορετικά επίπεδα έντασης.
  • Τις πολυπαραγοντικές σχέσεις μεταξύ σωματικής άσκησης, της διατροφής, και της υγείας.
  • Τους διατροφικούς παράγοντες που επηρεάζουν τις άμεσες και χρόνιες ανταποκρίσεις στην άσκηση και την προπόνηση.
  • Τη χρήση ποικίλων εργαστηριακών μεθόδων για την αξιολόγηση της αθλητικής απόδοσης, της διατροφικής κατάστασης και της σύστασης του σώματος.
  • Τα θέματα ηθικής και δεοντολογίας που εμπλέκονται στη συμβουλευτική ατόμων σχετικά με τη σωματική άσκηση και τις συνήθεις του τρόπου ζωής.
  • Τις διατροφικές συνήθειες αθλητών, διαφορετικών αθλημάτων, και διαφορετικών εθνικοτήτων.
  • Τον τρόπο διεξαγωγής έρευνας σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο του προγράμματος.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Applied Sport and Exercise Nutrition απευθύνεται σε πτυχιούχους Διαιτολογίας, Αθλητικών και Βιολογικών Επιστημών που επιθυμούν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στον τομέα τους αποκτώντας εξειδίκευση σε θέματα εφαρμοσμένης αθλητικής διατροφής. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν:

  • Να εργαστούν ως εξειδικευμένοι επιστήμονες στην διατροφική διαχείριση αθλητών, πρωταθλητών, υγιών ή/και ασθενών πληθυσμιακών ομάδων, μόνοι τους ή στο πλαίσιο διεπαγγελματικής ομάδας.
  • Να αναζητήσουν σταθερή εργασία σε αθλητικούς χώρους, νοσοκομεία/θεραπευτήρια, σχολεία, καθώς και σε εταιρίες παραγωγής τροφίμων ή/και συμπληρωμάτων διατροφής.
  • Να συνεχίσουν για διδακτορικές σπουδές σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.