Μεταπτυχιακά: Εκπαίδευση

MA Education Leadership

ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2024, Ιανουάριος 2025
2 έτη
Master
Πλήρους, Μερικής
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

 (1) Αντίγραφο Πτυχίου & Αναλυτικής Βαθμολογίας (επικυρωμένα αντίγραφα και μεταφρασμένα στα Αγγλικά)
* (Tα πτυχία που είναι από Βρετανικά Πανεπιστήμια πρέπει να είναι το λιγότερο σε Second Division , Second Class 2.2)
(2) Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλωσσομάθειας τουλάχιστον Β2 ή (IELTS International English Language Testing System 6.5 ή αντίστοιχο πτυχίο). Όσοι έχουν ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στα Αγγλικά εξαιρούνται. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιος τίτλος Αγγλικής Γλωσσομάθειας διεξάγεται ηλεκτρονικό/διαδικτυακό τεστ που οργανώνεται από το Τμήμα Εγγραφών.

Περιγραφή

Tο MA in Educational Leadership στο City Unity College θα παρέχει στους φοιτητές μια θεμελιώδη κατανόηση και πρακτικές προσεγγίσεις που ευθυγραμμίζονται με τη θεωρία, τα θέματα, τα ζητήματα, τη βάση γνώσεων, τις συμπεριφορές και τις δεξιότητες που είναι κεντρικές για την εκπαιδευτική ηγεσία στην πράξη, εντός της Ελλάδας, και τις ρυθμίσεις στις οποίες η κατανόηση είναι εφαρμόσιμη. Το μάθημα έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει τις εκπαιδευτικές ηγετικές ικανότητες όσων απασχολούνται σε μεσαίους και ανώτερους διοικητικούς ρόλους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα.

Οι μαθητές έχουν συνήθως τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρία διδασκαλίας ή ηγεσίας σε ποικίλα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα στον κρατικό ή ανεξάρτητο τομέα, στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας σε ηγετικό ρόλο που καλύπτει όλες τις πτυχές των ευθυνών της μεσαίας διοίκησης, και συνήθως είναι εργαζόμενοι εποπτείας για μια ομάδα ανθρώπων.

Στόχος του μαθήματος είναι να βελτιώσει την ποιότητα της εκπαιδευτικής ηγεσίας στην Ελλάδα και το υλικό έχει γραφτεί από έμπειρους και επιτυχημένους ανώτερους εκπαιδευτικούς ηγέτες, συνδυάζοντας την εμπειρία τους στην ηγεσία σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, με εκτενή έρευνα στη λογοτεχνία που περιλαμβάνει ειδικά τη θεωρία της εκπαιδευτικής ηγεσίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα μάθημα που διδάσκεται, με συνδυασμένο τρόπο μελέτης, τόσο πλήρους όσο και μερικής απασχόλησης, το οποίο θα εκθέσει τους μαθητές σε πραγματική εμπειρία στην εκπαιδευτική ηγεσία, καθώς και θα τους παρέχει μια ολοκληρωμένη κατανόηση των αρχών που καθορίζουν το αποτελεσματικό στην Ελλάδα σήμερα και οι προσωπικές δεξιότητες για την εφαρμογή τους.

Γνωστικές Ενότητες
Level 7
Leadership Theory / CT7031CRB / Υποχρεωτικό / Α
Leadership of Culture / CT7032CRB / Υποχρεωτικό / Α
Leadership of People / CT7033CRB / Υποχρεωτικό / Β
Leadership of Teaching and Learning / CT7034CRB / Υποχρεωτικό / Β
Action – Research Proposal / CT7035CRB / Υποχρεωτικό / Γ
Action – Research Project / CT7039CRB / Υποχρεωτικό / Δ

Πληροφορίες

Υπηρεσίες προς τους φοιτητές

  • Τμήμα Ευρέσεως Εργασίας (Career Center)
  • Βιβλιοθήκη
  • Ακαδημαϊκή και τεχνική υποστήριξη
  • Κοινωνική συμμετοχή
  • Ηλεκτρονικοί πόροι

Αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων
Σύμφωνα με το νόμο 4393/12 τα πτυχία ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που αποκτώνται με παρακολούθηση προγραμμάτων σε αναγνωρισμένα Κολέγια, τυγχάνουν επαγγελματικής αναγνώρισης από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων του Υπουργείου Παιδείας.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.