Μεταπτυχιακά: Χρηματοοικονομικά

Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική

Διοργανωτής:
ΕΚΠΑ - ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΑΘΗΝΑ
Σεπτέμβριος 2024
Master
Πλήρους, Μερικής, Εξ αποστάσεως
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Από την Αίτηση στην Εγγραφή:

Η διαδικασία από την αίτηση έως την εγγραφή, περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

1. Συμπληρώνεται και αποστέλλεται ηλεκτρονικά η Αίτηση. Μαζί με την Αίτηση, αποστέλλονται ηλεκτρονικά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα δικαιολογητικά μπορούν να αποσταλούν και μετά την υποβολή της αίτησης στις ακόλουθες διευθύνσεις:

  • Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Πολιτική: mscfingro[at]econ.uoa.gr
  • Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική: mscfinacc[at]econ.uoa.gr
  • Δημόσια Ελεγκτική: mscpubaud[at]econ.uoa.gr

2. Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  • Βιογραφικό σημείωμα
  • Αντίγραφο πτυχίου
  • Αναλυτική βαθμολογία
  • Τίτλοι Ξένων Γλωσσών
  • Φωτοτυπία ταυτότητας
  • Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία τύπου ταυτότητας
  • GMAT ή GRE, εφόσον έχει δηλωθεί στην αίτηση
  • Δύο (2) Συστατικές Επιστολές.

Σημειώνεται ότι οι συστατικές επιστολές αποστέλλονται απευθείας από τους συντάκτες τους είτε με email, είτε ταχυδρομικώς στη Γραμματεία του ΔΠΜΣ. Στην ανακοίνωση της προκήρυξης μπορείτε να βρείτε υπόδειγμα συστατικής επιστολής.

Επιπλέον, αν έχετε δηλώσει στην αίτησή σας κάποιο πρόσθετο προσόν (π.χ. ECDL, συμμετοχή σε σεμινάρια, προϋπηρεσία, κ.λπ.), πρέπει να καταθέσετε το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Τα δικαιολογητικά πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά, σκαναρισμένα σε αρχείο pdf και μόνο,  μαζί με την αίτηση ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναφέρεται ανωτέρω.

3. Η επιτροπή επιλογής των φοιτητών ελέγχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά και καταρτίζει κατάλογο υποψηφίων με βάση τα τυπικά τους προσόντα (βαθμός πτυχίου, άλλα πτυχία, επαγγελματική εμπειρία, συστατικές επιστολές…) τους οποίους καλεί σε προφορική συνέντευξη.

4. Οι υποψήφιοι του καταλόγου της 1ης επιλογής καλούνται με ηλεκτρονικό μήνυμα σε προφορική συνέντευξη.

5. Ανακοινώνονται οι επιτυχόντες.

6. Εφ’ όσον γίνει αποδεκτή η προσφορά θέσης, ο υποψήφιος καλείται να καταβάλει το 15% της α’ δόσης ως προκαταβολή και κατοχύρωση της θέσης.

7. Ακολουθούν οδηγίες για την εγγραφή και την καταβολή της πρώτης δόσης διδάκτρων.

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ενώ δεν  γίνεται αναφορά σε χρονικά όρια, από το ένα βήμα στο άλλο, οι διαδικασίες εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και ο υποψήφιος ενημερώνεται σε κάθε στάδιο.

Περιγραφή

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική», το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Τμήμα  Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 για τις τρεις ειδικεύσεις του Προγράμματος.

Προσκλήσεις υποβολής υποψηφιοτήτων για τις ειδικεύσεις:

«Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Πολιτική»

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική”, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 για την ειδίκευση  “Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Πολιτική“.

Σκοπός του ΔΠΜΣ

Επιδίωξη του Προγράμματος είναι η επιστημονική εξειδίκευση σε θέματα εφαρμοσμένης οικονομικής και χρηματοοικονομικής. Το Πρόγραμμα αποβλέπει στην προετοιμασία των σπουδαστών για την υψηλού επιπέδου στελέχωση του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα ή διεθνών οργανισμών και γενικότερα στην κατάρτιση ειδικευμένων επιστημόνων ικανών να συμβάλλουν στην πολύπλευρη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η ειδίκευση αυτή προσφέρεται με την συμβολή των μελών ΔΕΠ του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική»

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική”, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 για την ειδίκευση  “Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική“.

Σκοπός του ΔΠΜΣ

Επιδίωξη του Προγράμματος είναι η επιστημονική εξειδίκευση σε θέματα εφαρμοσμένης οικονομικής, χρηματοοικονομικής, λογιστικής και ελεγκτικής δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Το Πρόγραμμα αποβλέπει στην προετοιμασία των σπουδαστών για την υψηλού επιπέδου στελέχωση του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα ή διεθνών οργανισμών.

Η ειδίκευση “Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική” προσφέρεται σε συνεργασία με το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. Η δομή και η ύλη των μαθημάτων της κατεύθυνσης έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με το Ν. 3693/2008 «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2006/43/ΕΚ περί υποχρεωτικών ελέγχων των ετήσιων και των ενοποιημένων λογαριασμών, για την τροποποίηση των Οδηγιών 78/660/ΕΟΚ και 83/349/ΕΟΚ του Συμβουλίου και για την κατάργηση της Οδηγίας 84/253/ΕΟΚ του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις».  Το ΔΠΜΣ παρέχει εκπαιδευτική προετοιμασία στους σπουδαστές για να διαγωνισθούν στις εξετάσεις των γνωστικών αντικειμένων που καλύπτουν την προϋπόθεση των επαγγελματικών εξετάσεων για την εξέλιξή τους σε Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές.

«Δημόσια Ελεγκτική»

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική”, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 για την ειδίκευση  “Δημόσια Ελεγκτική“.

Σκοπός του ΔΠΜΣ

Επιδίωξη του Προγράμματος είναι η επιστημονική εξειδίκευση σε θέματα εφαρμοσμένης οικονομικής, χρηματοοικονομικής, λογιστικής και ελεγκτικής του δημοσίου τομέα. Το Πρόγραμμα αποβλέπει στην προετοιμασία των σπουδαστών για την υψηλού επιπέδου στελέχωση κυρίως του δημοσίου τομέα ή και γενικότερα στην κατάρτιση ειδικευμένων επιστημόνων ικανών να συμβάλλουν στην πολύπλευρη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η ειδίκευση “Δημόσια Ελεγκτική” προσφέρεται σε συνεργασία με το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή