Προπτυχιακά: Μηχανολογία & Τεχνολογία

MEng/BEng (Hons) Mechanical Engineering & Design

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
4-5 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν ως Μηχανολόγοι Μηχανικοί.

Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά εγγραφής:

  • Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ
  • Συστατική επιστολή (1)
  • Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο pre-lower ή IELTS 4.5)
  • Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
  • Φωτογραφίες (2)
  • Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου
  • Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Κάτοχοι διπλωμάτων ΙΕΚ ή HND, φοιτητές ΤΕΙ/ ΑΕΙ συγγενών ειδικοτήτων μπορούν να εισαχθούν σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω της διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων. Επιπλέον των ανωτέρω δικαιολογητικών απαιτείται η υποβολή:
- Διπλώματος ή αναλυτικής βαθμολογίας (academic transcript)
- Αναλυτικού οδηγού σπουδών (εφόσον είναι διαθέσιμος)

Περιγραφή

Η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College ιδρύθηκε το 2005 και είναι η 1η στην Ελλάδα που προσέφερε Bachelor Μηχανολόγου Μηχανικού. Το MEng/ BEng (Hons) Mechanical Engineering & Design έχει σχεδιαστεί από το Mediterranean College και το University of Derby, TOP20 Βρετανικό Πανεπιστήμιο στη Μηχανολογία, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη Guardian University Guide, 2019.

Το Derby είναι διακεκριμένο Πανεπιστήμιο στη Μηχανολογία, καθώς βρίσκεται στην καρδιά της Αγγλικής βιομηχανίας και διατηρεί συνεργασίες με επιχειρήσεις κολοσσούς, όπως Rolls Royce, Toyota, Bombardier, JCB. Το πρόγραμμα παρέχει προπτυχιακό κύκλο πενταετούς φοίτησης με ενσωματωμένο μεταπτυχιακό (Integrated Master’s), ώστε να οδηγεί σε εγγραφή στο Institution of Mechanical Engineers της Βρετανίας (Chartered Engineer member) και σε πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα (διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων).

Τι θα μάθεις
Σκοπός μας είναι να παρέχουμε μια στέρεα ακαδημαϊκή βάση στη Μηχανολογία και παράλληλα εξειδίκευση και πρακτική εφαρμογή σε θέματα μηχανολογικού σχεδιασμού, μοντελοποίησης και διαχείρισης. Έχουμε προσαρμόσει το περιεχόμενο ώστε να διδάσκεσαι αυτά που θα κληθείς να εφαρμόσεις ως επαγγελματίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα πεδία της επιστήμης του Μηχανολόγου Μηχανικού: Ενέργεια, Κατασκευή και Βιομηχανική Διοίκηση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στο σχεδιασμό και τη μοντελοποίηση με τη χρήση σύγχρονων λογισμικών: AutoCAD, SolidWorks, Abacus/ Ansys, MATLAB. Παράλληλα, τα μαθήματα Management θα σου επιτρέψουν να στελεχώσεις επάξια επιχειρήσεις και να ανελιχθείς σε διοικητικές θέσεις.

Τα εργαστηριακά μαθήματα διεξάγονται σε εσωτερικά ή εξωτερικά (συνεργαζόμενα) εργαστήρια: Μετρολογίας, Κατασκευής με Η/Υ, Κατεργασιών, Τεχνολογίας & Αντοχής Υλικών, Μηχανικής Ρευστών, Σχεδιασμού CAD. Το υψηλό επίπεδο του διδακτικού μας προσωπικού και το δίκτυο των συνεργαζόμενων εταιρειών σε φέρνουν σε διαρκή επαφή με τα τελευταία δεδομένα του κλάδου και της επιστημονικής έρευνας.

Πληροφορίες

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, με βάση την ελληνική νομοθεσία, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού πτυχίου, ισοδύναμου των Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων. Εφόσον επιθυμούν, μπορούν και τυπικά να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από τις Ελληνικές αρχές.

Ως απόφοιτοι αναγνωρισμένου προγράμματος βρετανικού πανεπιστημίου μπορούν να κάνουν ατομική αίτηση εγγραφής στο αντίστοιχο επαγγελματικό επιμελητήριο της Βρετανίας (Institution of Mechanical Engineers) ως Chartered Engineers και να διεκδικήσουν πλήρη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων στη Βρετανία και στην Ελλάδα.

Αφού ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, για MBA στο Mediterranean College ή να επιλέξουν να βγουν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Οι κάτοχοι πτυχίου MEng (Hons) Mechanical Engineering and Design μπορούν να εργαστούν σε:

  • Βιομηχανίες.
  • Τεχνικές/ κατασκευαστικές εταιρίες & γραφεία.
  • Μελετητικές εταιρίες & γραφεία.
  • Εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων/ σκαφών.
  • Εταιρείες εμπορίας μηχανολογικού εξοπλισμού.
  • Επισκευαστικές εταιρείες.
  • Ναυτιλιακές εταιρείες.
  • Εργαστήρια.
  • Εταιρίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • Αλλά και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.