Προπτυχιακά: Εκπαίδευση

BSc (Hons) Sports Coaching and Physical Education (Προπονητική και Φυσική Αγωγή)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Το προπτυχιακό πρόγραμμα στην Προπονητική και Φυσική Αγωγή, BSc (Hons) Sports Coaching and Physical Education, συνδυάζει την ακαδημαϊκή γνώση με την πρακτική εφαρμογή και απευθύνεται στους λάτρεις του αθλητισμού που επιθυμούν να βοηθήσουν τους άλλους να αναπτύξουν στο μέγιστο τις αθλητικές τους ικανότητες και το ταλέντο τους σε κάποιο άθλημα.
Το πρόγραμμα συμβάλλει στην ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων, που απαιτούνται ώστε να γίνουν οι σπουδαστές εμπνευσμένοι προπονητές, να μπορούν να αναλύσουν την αθλητική απόδοση και αθλητική ψυχολογία, καθώς και να σχεδιάζουν ολοκληρωμένα προγράμματα άσκησης/ προπόνησης που μεγιστοποιούν την αθλητική απόδοση.
Το πρόγραμμα καλύπτει τομείς που σχετίζονται με την αθλητική απόδοση και τη μεγιστοποίηση της, όπως Βιοκινητική (βιομηχανική ανάλυση της κίνησης), αθλητική ψυχολογία, αθλητική διατροφή, ανάλυση και βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης, αρχές προπονητικής, σύνδεση της προπονητικής με το management. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση τόσο να καταρτίζουν προγράμματα γενικής ή/και ενταξιακής φυσικής αγωγής, αλλά και να προετοιμάζουν αθλητές και αθλητικές ομάδες σε θέματα τακτικής αξιοποιώντας στο μέγιστο την αθλητικής τους απόδοση.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Πλήρως Ελληνόφωνο αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο στην Προπονητική και Φυσική Αγωγή που παρέχεται στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο, University of East London, με έδρα το Λονδίνο.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος BSc (Hons) Sports Coaching and Physical Education στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Bachelor of Science από το University of East London.
✓ Το μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ένα ολόκληρο έτος Πρακτικής Άσκησης (work placement) στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων αθλητικών οργανισμών, φορέων και αθλητικών ομάδων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Κατά τη διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης, οι φοιτητές εκπαιδεύονται εντατικά σε αθλήματα κορμού και ελεύθερης επιλογής.
✓ Υπερσύγχρονα εργαστήρια και εξοπλισμός που καλύπτει το σύνολο των αναγκών ενός πανεπιστημιακού προγράμματος.
✓ Συνεργασία με αθλητικό κέντρο και εργαστήριο αξιολόγησης της αθλητικής απόδοσης (biomechanics lab).
✓ Καλύπτει τομείς που σχετίζονται με την αθλητική απόδοση και τη μεγιστοποίηση της και συνδέει την προπονητική με το management. Οι προπονητές-managers προετοιμάζουν τους αθλητές σε θέματα τακτικής αξιοποιώντας στο μέγιστο την αθλητικής τους απόδοση.
✓ Παράλληλη παρακολούθηση πλήθους εκπαιδευτικών σεμιναρίων και διαλέξεων.

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Sports Coaching and Physical Education προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον τομέα της Προπονητικής. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να:
- Δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά ως προπονητές σε ομάδες, συλλόγους, ακαδημίες και γυμναστήρια.
- Να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για περαιτέρω εξειδίκευση.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.