Προπτυχιακά: Πληροφορική

BSc (Hons) Computer Games Programming

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο του Προγραμματισμού Παιχνιδιών, αλλά και γενικότερα της Πληροφορικής και της Ανάπτυξης Λογισμικού.

Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά εγγραφής:

  • Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου, ΕΠΑΛ
  • Συστατική επιστολή (1)
  • Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο IELTS 4.5 ή ισοδύναμο) *
  • Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
  • Φωτογραφίες (2)
  • Αντίγραφο ταυτότητας/διαβατηρίου

* Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών για το αγγλόφωνο πρόγραμμα είναι αντίστοιχο με IELTS 6.0 ή lower. Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Κάτοχοι διπλωμάτων ΙΕΚ ή HND, φοιτητές ΤΕΙ/ ΑΕΙ συγγενών ειδικοτήτων μπορούν να εισαχθούν σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω της διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων. Επιπλέον των ανωτέρω δικαιολογητικών απαιτείται η υποβολή:
- Διπλώματος ή αναλυτικής βαθμολογίας (academic transcript)
- Αναλυτικού οδηγού σπουδών (εφόσον είναι διαθέσιμος)

Περιγραφή

Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, με 30+ χρόνια εμπειρίας, προσφέρει προγράμματα σπουδών πλήρως επικαιροποιημένα, σχεδιασμένα σε συνεργασία με ηγέτιδες εταιρίες Πληροφορικής. Το BSc (Hons) Computer Games Programming έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, TOP30 Βρετανικό Πανεπιστήμιο (Guardian University Guide, 2020), και αποτελεί πρόγραμμα εξαιρετικής φήμης στο βρετανικό Gaming Industry.

Στηρίζεται στο θεωρητικό υπόβαθρο της Επιστήμης Υπολογιστών (Computer Science), που αποτελεί τον κορμό της ανάπτυξης λογισμικού. Η γνώση της Επιστήμης Υπολογιστών είναι προαπαιτούμενο εφόδιο για επιτυχημένη σταδιοδρομία στον Προγραμματισμό, αλλά αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη ειδικού λογισμικού, του εύρους και της πολυπλοκότητας των Computer Games.

Το 1ο έτος είναι κοινό για όλους. Στο 2ο έτος, μπορείς να συνεχίσεις στο πρόγραμμα Computer Games Programming ή να επιλέξεις μια από τις προσφερόμενες κατευθύνσεις Computer Science ή Networks & Security.

Τι θα μάθεις
Είτε στοχεύεις να αναπτύσσεις ηλεκτρονικά παιχνίδια ψυχαγωγίας, είτε μάθησης & επικοινωνίας (serious games), το πρόγραμμα μπορεί να εκπληρώσει τα επαγγελματικά σου σχέδια! Για να γίνεις επιτυχημένος Games Developer, θα πρέπει να γνωρίζεις σε βάθος Computer Science, την επιστήμη στην οποία βασίζεται ο προγραμματισμός και η ανάπτυξη λογισμικού.

Δίνουμε έμφαση στις νέες τεχνολογίες ανάπτυξης παιχνιδιών και γραφικών εφαρμογών, όπως OpenGL, DirectX, Unity και Unreal-Engine, και διδάσκουμε όλες τις σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού, όπως C/C++, C#, Java, Python και PHP. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι θα μάθεις προγραμματισμό σε βάθος, ανεξαρτήτως γλωσσών και εργαλείων, κατανοώντας πώς αναπτύσσουμε και εφαρμόζουμε αλγοριθμικές λύσεις σε συγκεκριμένα υπολογιστικά προβλήματα. Έτσι, θωρακίζεσαι στις αλλαγές των προγραμματιστικών εργαλείων που αναπόφευκτα συμβαίνουν και με τις γνώσεις σου θα μπορείς εύκολα να προγραμματίσεις σε οποιοδήποτε νέο περιβάλλον κι αν εμφανιστεί.

Στο τελευταίο έτος θα είσαι σε θέση να αναπτύξεις ακόμα και το δικό σου ολοκληρωμένο παιχνίδι, ενώ μέσα από επιλεγμένα μαθήματα θα έχεις σχεδιάσει και υλοποιήσει ολοκληρωμένες εφαρμογές λογισμικού για λογαριασμό εικονικών ή πραγματικών επιχειρήσεων.

Πληροφορίες

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού πτυχίου, με δυνατότητα πλήρων επαγγελματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. Εφόσον επιθυμούν, μπορούν και τυπικά να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από τις ελληνικές αρχές.

Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές τους, οι απόφοιτοι BSc (Hons) Computer Games Programming, μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως επαγγελματίες προγραμματιστές παιχνιδιών, εφοδιασμένοι με τις δεξιότητες να εργαστούν σε start-up εταιρείες ή και σε διεθνείς εταιρείες του χώρου, ως Gameplay & Serious Games Programmers, Simulation Tools & AI Programmers ή ακόμη και να ιδρύσουν την δική τους εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν για μεταπτυχιακές σπουδές σε τεχνικές κατευθύνσεις ή σε τομείς Management, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, είτε να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και με τις δεξιότητες που θα έχουν αποκτήσει θα μπορούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να σταδιοδρομήσουν στους τομείς:

  • Ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού (Software Development)
  • Εφαρμογών υπολογιστών & κινητών (Computer & Mobile Applications)
  • Ανάπτυξης πολυμεσικών εφαρμογών (Web & Multimedia Applications)
  • Ανάπτυξης παιχνιδιών ψυχαγωγίας (Video Games)
  • Ανάπτυξης εκπαιδευτικών παιχνιδιών (Serious Games)
  • Εφαρμογών προσομοίωσης υπολογιστικών επιστημών (φυσικής, βιολογίας, ιατρικής)
  • Εφαρμογών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR & VR)
  • Οπτικών εφέ για τον κινηματογράφο (VFX)
  • Ψηφιακή φωτογραφία, τέχνη και γραφιστική (Graphic Art and Design)

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.