ΙΕΚ: Μαγειρική

Τεχνικός Γαλακτοκομίας- Τυροκόμος

ΑΘΗΝΑ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Φεβρουάριος 2025, Οκτώβριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

 Απολυτήριο Λυκείου

Περιγραφή

Η τυροκομία είναι ένας από τους κλάδους που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ο «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» κατέχει όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις προκειμένου να παρασκευάζει τυριά κάθε είδους, φροντίζοντας καθημερινά να νοστιμεύει τα γεύματά μας!

Σπουδάζοντας στο Σ.Α.Ε.Κ ΑΛΦΑ, έχεις στη διάθεσή σου όλα τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να αποκτήσεις επιστημονικές γνώσεις στη γαλακτοκομία και την τυροκόμηση και να είσαι σε θέση να ενσωματώνεις τις σύγχρονες τεχνικές στον τρόπο παραγωγής σου, αυξάνοντας την παραγωγικότητά σου.

Μαθήματα
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΧΗΜΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ Ι
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΒΟΥΤΥΡΟΚΟΜΙΑ
ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ ΙΙ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ-MARKETING
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

Πληροφορίες

Επαγγελματική αποκατάσταση
Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας- Τυροκόμος» μπορείς να εργαστείς σε:

  • σταθμούς συλλογής
  • εργοστάσια γάλακτος
  • εργοστάσια γιαούρτης – επιδορπίων
  • τυροκομεία
  • ως ελεύθερος επαγγελματίας, ξεκινώντας τη δική σου μονάδα παραγωγής

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.