ΙΕΚ: Αγροδιατροφικός τομέας

Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας

ΑΘΗΝΑ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Φεβρουάριος 2025, Οκτώβριος 2025
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Απολυτήριο Λυκείου 

Περιγραφή

Το κρασί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ποτά των Ελλήνων (το 54,9% αυτών που πίνουν οινοπνευματώδη προτιμούν το κρασί) και των Ευρωπαίων γενικότερα.

Χάρη στις εξειδικευμένες γνώσεις που έχεις αποκτήσει, ως τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας είσαι σε θέση να επεμβαίνεις σε διάφορα στάδια της παραγωγής του οίνου και να διασφαλίζεις ότι αυτό που θα καταλήξει στο τραπέζι μας θα είναι ένα καλό ποιοτικά και… γευστικό κρασί.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου στα Σ.Α.Ε.Κ ΑΛΦΑ, έχεις όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και την καθοδήγηση που χρειάζεσαι, ώστε να εξελιχθείς σε έναν περιζήτητο επαγγελματία, ικανό να εκτελεί τις διαδικασίες οινοπαραγωγής με επιτυχία και να “βγάζει” στην αγορά ανταγωνιστικά κρασιά.

Μαθήματα
ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ Ι,ΙΙ
ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Ι,ΙΙ
ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑ-ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- MARKETING
ΓΕΝΙΚΗ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ
ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ
ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΟΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

Πληροφορίες

Επαγγελματική αποκατάσταση
Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας» από τα Σ.Α.Ε.Κ ΑΛΦΑ, μπορείς να εργαστείς:

  • ιδιωτικούς, συνεταιριστικούς ή κρατικούς αμπελώνες
  • φυτώρια
  • οινοβιομηχανίες και σταφιδοεργοστάσια
  • φορείς εμπορίας κρασιών και τυποποίησης
  • οινολογικά εργαστήρια, ιδρύματα
  • σταθμούς έρευνας

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.