Ο τεχνικός γαλακτοκομίας- τυροκομίας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Ο απόφοιτος έχει την ευκαιρία να αποκτήσει όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις για την επεξεργασία γάλακτος και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.
Επιπλέον, ο σπουδαστής εκπαιδεύεται δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές, αποκτώντας εξειδίκευση σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.
Μαθήματα
Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ προετοιμάζει άριστα το μελλοντικό απόφοιτο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.
Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:
- Παραγωγή και Αξιοποίηση Γάλακτος
- Χημεία Γάλακτος
- Μικροβιολογία Γάλακτος
- Τεχνολογία Γάλακτος
- Εξοπλισμός και Οργάνωση Βιομηχανιών Γάλακτος
- Τυροκομία Ι
- Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
- Βουτυροκομία
- Τυροκομία ΙΙ
- Εξοπλισμός Τυροκομείου
- Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας - Προστασία Περιβάλλοντος
- Γεωργική Οικονομία και Πολιτική
- Οργάνωση Επιχείρησης - Marketing
- Παραγωγή Παραπροϊόντων Γάλακτος
- Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Γάλακτος
- Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
- Γεωργικές Εγκαταστάσεις
- Γεωργική Τεχνική
Εργαστήρια
Για τις ανάγκες των μαθημάτων οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ , φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του συνεργάτη μας "Οικογένεια Μπέκα" όπου διατίθεται η καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων, ο οποίος περιλαμβάνει:
- PHμετρα
- Παγολεκάνες
- Προθερμαντήρες γάλακτος
- Κορυφολόγους
- Βραστήρες παστερίωσης
- Εναλλάκτες
- Πήχτρες
- Τεζάκια
- Αναλυτές γάλακτος