Οι σπουδές στην ειδικότητα «Στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας» παρέχουν πιστοποιημένες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές αξίες, απαραίτητες για την υποστήριξη του έργου των επιστημόνων διατροφής και διαιτολογίας.
Με την ολοκλήρωση των σπουδών του ο απόφοιτος της ειδικότητας στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας είναι ικανός να:
- προγραμματίζει και να οργανώνει ένα διαιτολογικό χώρο ή χώρο μαζικής εστίασης
- εκτελεί με ακρίβεια τεχνικές παρασκευής τροφίμων
- εκτελεί με ακρίβεια τεχνικές επικοινωνίας με τον πελάτη
- εκτελεί την παρασκευή και διανομή φαγητών σε νοσοκομεία, ώστε το φαγητό των ασθενών να παρασκευάζεται σύμφωνα με το συνταγμένο διαιτολόγιο
- συγκεντρώνει βασικά ανθρωπομετρικά δεδομένα
- συγκεντρώνει βασικά δεδομένα διατροφής αξιολόγησης
- αναγνωρίζει βασικές τεχνικές σύνταξης διαιτολογίου
Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στις αίθουσες και τα εργαστήρια του νέου εκπαιδευτικού κέντρου «Αλίκη Περρωτή» και στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Σχολής (γαλακτοκομείο, εργαστήριο ανάπτυξης νέων προϊόντων, τυροκομείο, τυποποιητήριο-συσκευαστήριο λαχανικών κ.ά).
Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής λειτουργούν πιστοποιημένα εκπαιδευτικά και εξεταστικά κέντρα που δίνουν τη δυνατότητα στους σπουδαστές να παραλάβουν τα παρακάτω πιστοποιητικά:
- Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων μέσω του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού και εξεταστικού κέντρου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων
- Δίπλωμα Χειριστή Γεωργικού Ελκυστήρα μέσα από εξετάσεις
Τέλος, μέσω του Κέντρου Δια βίου Μάθησης 2 της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, προσφέρονται σεμινάρια ενηλίκων σε ευρύ φάσμα ειδικοτήτων του αγροδιατροφικού τομέα, τα οποία μπορεί να παρακολουθήσουν οι σπουδαστές παράλληλα με τις σπουδές τους.