Περιγραφή
Πραγματική θεωρητική και εργαστηριακή διδασκαλία υψηλών προδιαγραφών.
Pastry Chef Ζαχαροπλαστική και αρτοποιία. Δύο τέχνες σε διαρκή εξέλιξη που εξασφαλίζουν μια δυναμική επαγγελματική σταδιοδρομία σε εκείνους που έχουν τα απαραίτητα θεωρητικά και τεχνικά εφόδια.
Η διδακτική μεθοδολογία που ακολουθείται δημιουργεί τους νέους pastry chefs που συνδυάζουν γαστρονομικές, δημιουργικές, παραγωγικές και οργανωτικές ικανότητες, απαραίτητες σε κάθε είδος ζαχαροπλαστικής επιχείρησης. Ένα πλήρες πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας, για όλους όσοι θέλουν να εξελιχθούν και να ξεχωρίσουν στη ζαχαροπλαστική.
Ενδεικτικές Διδασκόμενες Ενότητες
Πληροφορίες
Μεθοδολογία εκπαίδευσης Η εκπαίδευση καλλιεργεί συστηματικά το γευστικό και αισθητικό κριτήριο των σπουδαστών. Ο συνδυασμός εργαστηριακής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης, δημιουργεί επαγγελματίες που παρασκευάζουν κάθε είδους γλυκά και επιδόρπια, εκτελώντας με ακρίβεια συνταγές παραδοσιακής ή μοντέρνας ζαχαροπλαστικής, βασιζόμενοι σε αγνά υλικά και αυθεντικές πρώτες ύλες.
Δράσεις και σεμινάρια Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται σεμινάρια από ειδικούς και κορυφαίους pastry chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οργανώνονται και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και ζαχαροπλαστεία.
Επαγγελματική αποκατάσταση Άμεση και εξασφαλισμένη διασύνδεση με τις σπουδαιότερες ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας αναλαμβάνει με τη λήξη των σπουδών την τοποθέτηση των αποφοίτων σε επιχειρήσεις για να εργαστούν.
Διάρκεια Σπουδών Η φοίτηση είναι διετής (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα + 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης) Έναρξη προγραμμάτων: κάθε Οκτώβριο & Φεβρουάριο.
Δίδακτρα
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος