H Σχολή Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κατέχει επάξια τις τελευταίες δεκαετίες την κορυφαία θέση στις σπουδές υψηλής γαστρονομίας στη χώρα με πρεσβευτές της τους χιλιάδες αποφοίτους της Αρχιμάγειρες (Chef) που διαπρέπουν στις κουζίνες της Ελλάδας και του κόσμου. Προσφέρει το πληρέστερο πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Μαγειρική Τέχνη, βασισμένο στα πρότυπα των μεγαλύτερων Chef Schools και επισιτιστικών μονάδων διεθνώς.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται σε πρότυπες εργαστηριακές εγκαταστάσεις με εξοπλισμό αιχμής, εντός των οποίων λειτουργούν πολυδύναμα εκπαιδευτικά εστιατόρια (boarding restaurants). Αυτές τις υψηλές προδιαγραφές εμπιστεύονται η École Hôtelière de Lausanne, η Νο1 ξενοδοχειακή σχολή στον κόσμο και η Ducasse Education η γαλλική σχολή-σταθμός στην παγκόσμια Γαστρονομία, προσφέροντας αποκλειστικά στους σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κορυφαία διεθνώς διπλώματα και πιστοποιήσεις.
Τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής γαστρονομίας είναι εδώ: Κοντιζάς, Ιωαννίδης, Σκαρμούτσος, Λαζάρου, Μπαξεβάνης, Αλέρτας, Βέργαδος και άλλοι 60 κορυφαίοι επαγγελματίες Chef μοιράζονται τις τεχνικές τους. Περισσότερα από 2.500 εστιατόρια και ξενοδοχεία συγκαταλέγονται στο ισχυρό δίκτυο συνεργατών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Φοιτώντας στη σχολή Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Αθήνα – Πειραιά – Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Κρήτη – Ρόδος) απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:
- To πρώτο ΙΕΚ στην Ελλάδα που έγινε μέλος του World Association of Chefs Society (WACS).
- Το ΙΕΚ με το μεγαλύτερο συνολικό αριθμό μεταλλίων και τα περισσότερα χρυσά στον κορυφαίο πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής Greek Chef της ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
- Εξειδικεύεσαι ως Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης σε υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής. Στο Kumquat Restaurant που λειτουργεί εντός της σχολής αποκτάς ολιστική πρακτική γνώση για τη λειτουργία ενός εστιατορίου σε πραγματικές συνθήκες, σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία στο χώρο εργασίας ως Σεφ Μάγειρας.
- Εξασφαλίζεις αμειβόμενη πρακτική άσκηση στα μεγαλύτερα Ξενοδοχεία & Resorts στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
- Βλέπεις τις συνταγές σου να δημοσιεύονται στο κορυφαίο γαστρονομικό περιοδικό REAL TASTE και συμμετέχεις ως επίλεκτο προσωπικό σε εκδηλώσεις του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ.
- Εξειδικεύεσαι μέσα από πρωτοποριακά γαστρονομικά projects δίπλα σε κορυφαίους Έλληνες chef (POP-UP RESTAURANT με τον Σ. Κοντιζά, Ιταλική Μαγειρική Τέχνη με τον Π. Ιωαννίδη, 360 Culinary Sessions με τον Λ. Λαζάρου κ.ά.).
- Συμμετέχεις σε μεγάλες διοργανώσεις & special projects (ομάδα σπουδαστών Μαγειρικής επιμελήθηκε υπό τις οδηγίες του Γ. Μπαξεβάνη το menu στο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Yale).
- Συμμετέχεις στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Chef of the Year, διεκδικώντας μία θέση εργασίας σε εστιατόρια επωνύμων chef.
- Συμμετέχεις στις Ημέρες Καριέρας Μαγειρικής/Τουρισμού, που αποτελεί και το πρώτο σου καθοριστικό επαγγελματικό ραντεβού με κορυφαίες επιχειρήσεις.