Μεταπτυχιακά: Art & Design

MA Acting for Stage and Screen (Μεταπτυχιακό στην Υποκριτική στη Σκηνή και στην Οθόνη)

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1-2 έτη
Master
Πλήρους, Μερικής
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Προϋποθέσεις Εισαγωγής
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Acting for Stage and Screen απευθύνεται σε πτυχιούχους ηθοποιούς, οι οποίοι επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον χώρο της υποκριτικής, σε όλους τους τομείς της, όπως θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση, Performance, κλπ.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

Πτυχίο Bachelor (με ελάχιστη βαθμολογία Second Class (2:2) ή ισοδύναμο] ή πτυχίο από Δραματική Σχολή σε υποκριτική,  σκηνοθεσία, θεατρικές σπουδές ή συναφές αντικείμενο
Αστυνομική Ταυτότητα
Πτυχία / πιστοποιητικά γνώσης ξένων γλωσσών
Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
Επιπλέον, καλωσορίζουμε τις αιτήσεις όσων μπορούν να αποδείξουν τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή τους για σπουδές και έχουν τη σχετική εμπειρία ζωής/εργασίας που τους δίνει τα εφόδια για να ακολουθήσουν με επιτυχία το πρόγραμμα.

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει μια προσωπική, δημιουργική συνέντευξη με τον Υπεύθυνο Προγράμματος.

Περιγραφή

Το MA Acting for Stage and Screen, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στοχεύει στην ανάπτυξη εξελιγμένων πρακτικών δεξιοτήτων και επαγγελματικών τεχνικών ενός ηθοποιού στην υποκριτική, την ερμηνεία κειμένων, τη φωνή, την κίνηση και την παρουσία σε σκηνή και οθόνη. Μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση με κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου, οι φοιτητές λαμβάνουν την απαραίτητη καθοδήγηση για την πλήρη κατανόηση την υποκριτικής στη σκηνή και την οθόνη και αναπτύσσουν μεθόδους πρακτικής εξάσκησής και έρευνας.
Το μεταπτυχιακό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Υποκριτική, MA Acting for Stage and Screen, στοχεύει στη δημιουργία ηθοποιών, επαγγελματιών και ερευνητών, ικανών να ανταποκριθούν σε ένα μεγάλο φάσμα επαγγελματικών συνθηκών.  Μέσα από την εμβάθυνση στην τέχνη της υποκριτικής σε διαφορετικά είδη, μέσα, χώρους και πλατφόρμες, και με τη συνεχή καθοδήγηση των διδασκόντων τους, οι φοιτητές διδάσκονται σύγχρονες μεθόδους υποκριτικής και πρακτικές του κάθε πεδίου, αλλά και τον τρόπο να τις εντάσσουν σε ευρύτερα, σχετικά και σύγχρονα πλαίσια θεωρητικά, πολιτιστικά και ιδεολογικά.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

1 έτος

  • Ο ηθοποιός και το κείμενο
  • Υποκριτική για την οθόνη
  • Δημιουργικές Τεχνολογίες
  • Ερευνητικές μέθοδοι στη δημιουργική πρακτική
  • Δημιουργική πλατφόρμα
  • Επαγγελματική ζωή: Ψυχοπνευματική ισορροπία

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το Μεταπτυχιακό στην Υποκριτική στη σκηνή και την κάμερα, ΜΑ Acting for Stage and Screen, προσφέρει στους φοιτητές ένα απέραντο φάσμα από δεξιότητες και δυνατότητες και αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο για κάποιον που επιθυμεί να καταξιωθεί ως ηθοποιός, όσο και για τους λάτρεις θεατρικών, κινηματογραφικών, τηλεοπτικών παραγωγών και δρώμενων που στοχεύουν να χαράξουν μια επαγγελματική πορεία στον χώρο της τέχνης και των παραστατικών τεχνών.
Πιο συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι μπορούν να ακολουθήσουν μια καριέρα ως:

  • Επαγγελματίες ηθοποιοί στον κινηματογράφο και την τηλεόραση
  • Επαγγελματίες ηθοποιοί στο θέατρο και τις παραστατικές τέχνες
  • Σκηνοθέτες στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης και/ ή στη σκηνή
  • Δημιουργικοί παραγωγοί
  • Επικεφαλής σε διεπιστημονικά καλλιτεχνικά έργα

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.