ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ:
Οι αιτητές/τριες για εισδοχή στο Πρόγραμμα θα πρέπει να κατέχουν:
Πτυχίο Νομικής από Πανεπιστήμιο της Κύπρου ή από αναγνωρισμένο ως ισότιμο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, και
Μεταπτυχιακό Τίτλο (Master’s Degree) στη Νομική Επιστήμη ή σε συναφές επιστημονικό πεδίο (ενδεικτικά αναφέρονται οι πολιτικές επιστήμες, η διοικητική επιστήμη, η δημόσια διοίκηση) από Πανεπιστήμιο της Κύπρου ή από αναγνωρισμένο ως ισότιμο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού.
Οι αιτητές/τριες θα πρέπει να αποδεικνύουν ισχυρό ακαδημαϊκό ιστορικό και ο βαθμός του Μεταπτυχιακού τους Τίτλου να είναι τουλάχιστον «Β» (80/100) ή «λίαν καλώς» σε αντιστοίχιση με το σύστημα βαθμολόγησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η Σχολή δύναται να εξετάσει υποψηφιότητες με χαμηλότερη μέση επίδοση, λαμβάνοντας υπόψη τις επιδόσεις του/της υποψηφίου/ας σε μαθήματα που σχετίζονται με τη διδακτορική έρευνα, καθώς και την προηγούμενη επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία.
Επίσης, σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει δεκτός/ή στο Πρόγραμμα, με ειδική αιτιολογία, και μη πτυχιούχος Νομικής, εφόσον είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Νομική Επιστήμη και προκύπτει επαρκής εξοικείωσή του/της με τη νομική επιστήμη, ώστε να πιθανολογείται η ευδόκιμη ολοκλήρωση του κύκλου διδακτορικών σπουδών. Η απόφαση, με την οποία εγκρίνεται η αίτηση, μπορεί να προβλέψει την υποχρέωση του/της υποψήφιου/ας διδάκτορος, όπως παρακολουθήσει και εξεταστεί επιτυχώς σε ορισμέν(ο)α μάθημα/τα ή σεμινάρια που προσφέρονται στη Νομική Σχολή.
Οι αιτητές/τριες θα πρέπει, επίσης, να είναι σε θέση να αποδεικνύουν άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, στην οποία προσφέρεται το «Πρόγραμμα», και πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας, βάσει των κριτηρίων που καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Συνεκτιμάται η πολύ καλή γνώση δεύτερης ή/και τρίτης ευρωπαϊκής γλώσσας.
Το Συμβούλιο της Σχολής, έπειτα από την εξέταση του περιεχομένου/ κλάδων των προηγούμενων ακαδημαϊκών σπουδών, καθώς επίσης και της πιθανής ερευνητικής δραστηριοποίησης του/της αιτούντος/σης, σε συνάφεια με την επιστημονική περιοχή εξειδίκευσης του Προγράμματος, διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από τον/την αιτούντα/σα να παρακολουθήσει συγκεκριμένα μεταπτυχιακά μαθήματα ή/και να επιτύχει σε συγκεκριμένες εξετάσεις/ αξιολογήσεις πριν από την εισδοχή του/της.