Μεταπτυχιακά: Πληροφορική

Computer Networks & IoT Systems

Εξ Αποστάσεως
Οκτώβριος 2025
15 μήνες
Master
Πλήρους, Εξ αποστάσεως
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Κριτήρια επιλογής
Το μεταπτυχιακό απευθύνεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (240 ECTS) και έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Β2).

Η τελική επιλογή των υποψηφίων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, γίνεται με βάση:

  • το φάκελο του υποψηφίου (τίτλους σπουδών, αποδεικτικό επάρκειας γνώσης Αγγλικών, βιογραφικό σημείωμα, βεβαιώσεις εργασίας όπου υπάρχουν),
  • την προσωπική συνέντευξη,
  • τη σύνθεση του τμήματος ώστε να διασφαλίζεται η  αντιπροσωπευτικότητα από πλευράς σπουδών και επαγγελματικής εμπειρίας.

Περιγραφή

To Μεταπτυχιακό «Computer Networks & IoT Systems», είναι ένα διεθνούς αναγνώρισης Πρόγραμμα, του γαλλικού κρατικού Πανεπιστημίου CNAM (Conservatoire National des Arts et Métiers).

Στόχος του Προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους αποφοίτους και τους εργαζόμενους του ευρύτερου κλάδου της πληροφορικής στις σύγχρονες τεχνολογίες δικτυακών και υπολογιστικών ψηφιακών υποδομών ώστε έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες να μπορούν να στη νέα ψηφιακή εποχή επιχειρήσεων και οργανισμών.

Σε τι ανάγκες απαντά
Τα δίκτυα των υπολογιστών (Computer Networks) και ο αναδυόμενος κλάδος του διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of Things) και των έξυπνων πόλεων (Smart Cities) αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ψηφιακού μετασχηματισμού στη νέα ψηφιακή εποχή.

Το Πρόγραμμα «Computer Networks and IoT Systems» έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, με στόχο να παρέχει στοχευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση. Συνδυάζει προηγμένες γνώσεις και δεξιότητες με άμεση εφαρμογή στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, υποστηρίζοντας όσους επιθυμούν να αναπτυχθούν σε αυτόν τον τομέα και φιλοδοξούν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις τεχνολογικές και επιχειρηματικές καινοτομίες του μέλλοντος.

Μαθησιακά αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος οι συμμετέχοντες είναι σε θέση να:

  • Συμμετέχουν στη συγγραφή λειτουργικών προδιαγραφών πληροφοριακών συστημάτων και να υποστηρίζουν την αυτοματοποιημένη επαλήθευση των λειτουργικών ιδιοτήτων με τη χρήση ειδικών εργαλείων.
  • Διαχειρίζονται έργα υποδομών τεχνολογιών δικτύου σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, γνωρίζοντας τις νέες τεχνολογίες δικτύου, πλατφόρμες δοκιμών και εξομοίωσης και τις πρόσφατες αρχιτεκτονικές δικτύων.
  • Δημιουργούν έξυπνες εφαρμογές και αυτοματισμούς που αξιοποιούν δικτυακά συνδεδεμένα αντικείμενα και αισθητήρες πάνω από σύγχρονες πλατφόρμες υπηρεσιών λογισμικού.
  • Ενεργούν ως αρχιτέκτονες δικτύων υπολογιστών, σχεδιαστής και διαχειριστής εταιρικών δικτύων, δικτύων κέντρων δεδομένων καθώς και δικτύων παρόχων.
  • Σχεδιάζουν ενσωματωμένα συστήματα, τα οποία λειτουργούν σε ηλεκτρονικές συσκευές, αυτοκίνητα, οικιακές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κάμερες, παιχνίδια και ρομπότ.
  • Αξιοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης και να διαμορφώνουν τις αντίστοιχες λύσεις σύμφωνα με τους περιορισμούς του συστήματος και του περιβάλλοντος λειτουργίας.

Σε ποιους απευθύνεται
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους ηλεκτρολόγους και ηλεκτρονικούς μηχανικούς, σε μηχανικούς πληροφορικής και υπολογιστών, σε απόφοιτους πληροφορικής και άλλων συναφών τμημάτων οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις σε σύγχρονες τεχνολογίες ψηφιακών υποδομών.

Απευθύνεται επίσης, σε επαγγελματίες του ευρύτερου κλάδου Πληροφορικής, οι οποίοι επιθυμούν να ανελιχθούν και να πρωταγωνιστήσουν στον τομέα του λογισμικού και του ψηφιακού μετασχηματισμού

Ενότητες

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα χωρίζεται σε 8 ενότητες και ολοκληρώνεται με τη διπλωματική εργασία.

Ενότητες Προγράμματος

  • Computer Systems Modeling and Verification
  • Network Evolutions with Virtualization and Automation
  • Internet of Things
  • Embedded Systems: Applications and Cybersecurity
  • Network Security
  • Artificial Intelligence and Machine Learning for Networks and IoT
  • Advanced Projects in Networks and IoT Systems
  • Scientific Communication
  • Master Thesis

Για την ολοκλήρωση του προγράµµατος, οι φοιτητές καλούνται να υλοποιήσουν ένα εργασιακό project και να το παρουσιάσουν στο πλαίσιο της διπλωματικής τους εργασίας.

Όσοι εργάζονται ήδη, θα πρέπει να εργαστούν σε project σχετικό µε το πρόγραµµα σπουδών εντός της επιχείρησής τους.

Όσοι δεν εργάζονται, θα πρέπει µε την υποστήριξη του Κολλεγίου, να κάνουν την πρακτική τους σε συνεργαζόµενη εταιρεία.

Πληροφορίες

Αιτήσεις έως 29.07.2024

Υλοποίηση
Το Πρόγραμμα Σπουδών διαρκεί σε 15 μήνες.

Τα μαθήματα υλοποιούνται σε 12 μήνες, με παρακολούθηση εξ αποστάσεως.

Τα μαθήματα διεξάγονται Τρίτη & Πέμπτη (18:00-21:00), και Σάββατο πρωί (09:00-15:00) κάθε 15 µέρες.

Τίτλος Σπουδών
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι αποκτούν τον διεθνώς αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό τίτλο:

“MASTER Sciences, technologies, santé mention Informatique
Parcours Systèmes Embarqués Mobiles Sûrs et objets connectés”

Ο Τίτλος Σπουδών είναι επιπέδου 7 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου (EQF), είναι ο ίδιος με αυτόν που απονέμεται από το Πανεπιστήμιο στους Γάλλους αποφοίτους και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος.

Το πτυχίο εκδίδεται από το CNAM, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας. Αναγνωρίζεται ως επαγγελματικά ισοδύναμο, με τους αντίστοιχους τίτλους που απονέμονται από το ημεδαπό εκπαιδευτικό σύστημα, κατόπιν κατάθεσης σχετικού φακέλου στον φορέα ΑΤΕΕΝ του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς εξετάσεις.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.