Μεταπτυχιακά: Μηχανολογία & Τεχνολογία

MSc Sustainable Architecture & Healthy Buildings

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1 ή 2 έτη
Master
Πλήρους, Μερικής
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το MSc Sustainable Architecture & Healthy Buildings είναι ιδανικό για σένα, αν διαθέτεις πρώτο πανεπιστημιακό πτυχίο Αρχιτεκτονικής, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής & Design, Πολιτικού ή Μηχανολόγου Μηχανικού, ή συναφούς ειδικότητας στον κατασκευαστικό κλάδο. Δεκτοί γίνονται υποψήφιοι, που δε διαθέτουν πανεπιστημιακό πτυχίο αλλά επαγγελματικά πιστοποιητικά και σχετική εργασιακή εμπειρία, κατόπιν αξιολόγησης.

Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών αντιστοιχεί σε IELTS 6.0 (Β2+). Εάν δε διαθέτεις πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, θα συμμετέχεις στο διαγνωστικό τεστ Αγγλικής γλώσσας του Κολλεγίου.

Επιπλέον, θα σου ζητηθεί να καταθέσεις βιογραφικό σημείωμα, συστατικές επιστολές από εργοδότες ή καθηγητές και θα κληθείς σε ακαδημαϊκή συνέντευξη με Υπεύθυνη/ο Προγράμματος.

Περιγραφή

  • Το μοναδικό Master Βιώσιμης Αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, που συνδυάζει τις τεχνολογίες Υγιών Κτηρίων
  • Πιστοποιημένο από το CIΑΤ – Chartered Institute of Architectural Technologies
  • Αυτούσιο πρόγραμμα (franchise) του University of Derby, 1 από 4 CIAT Centres of Excellence στη Βρετανία
  • Θεωρητική & πρακτική προσέγγιση, με εφαρμογή πραγματικών βιώσιμων projects

Το MSc Sustainable Architecture & Healthy Buildings επικεντρώνεται στην κατανόηση του πώς οι σχεδιαστικές επιλογές επηρεάζουν το περιβάλλον, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία υγιών – βιώσιμων κτηρίων. Καλύπτει τον βιώσιμο σχεδιασμό και τη σχέση του με τη μοντελοποίηση των πληροφοριών ενός κτηρίου. Η προσέγγιση προς τη βιωσιμότητα επεκτείνεται πέραν του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβάνοντας κοινωνικούς, οικονομικούς και διοικητικούς παράγοντες. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους φοιτητές να σκέφτονται ευρύτερα, ενσωματώνοντας τις προόδους στην επιστημονική και τεχνολογική έρευνα. Ως φοιτητές, συμμετέχουν ενεργά σε έρευνες που διεξάγουν έμπειροι καθηγητές, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις. Το πρόγραμμα καλύπτει σημαντικούς τομείς έρευνας, όπως η Βιώσιμη Αρχιτεκτονική, τα Υγιή Κτίρια, η Τεχνολογία και τα Υλικά και η Συνεργασία σε Έργα, οι Ψηφιακές Τεχνολογίες, η Εκπαίδευση και η Εκπαιδευτική Έρευνα, καθώς και η Ιστορία και οι Θεωρίες της Αρχιτεκτονικής.

Τι θα μάθεις
Το περιεχόμενο του προγράμματος είναι μία εφαρμοσμένη, εις βάθος μελέτη μίας σχετικά νέας προσέγγισης στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και στον σχεδιασμό κτηρίων. Η βιώσιμη αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός κτηρίων με έμφαση στη βιωσιμότητα και το περιβάλλον, αποτελούν την κυρίαρχη τάση στην αρχιτεκτονική. Το πρόγραμμα προσφέρει γνώσεις σχετικά με τη σημαντικότητα των διαστάσεων της υγιεινής και της ασφάλειας στον σχεδιασμό ενός νέου κτηρίου, τις τροποποιήσεις που μπορούν να γίνουν σε υπάρχουσες κατασκευές, τις αρχές και τεχνικές βιώσιμης αρχιτεκτονικής, την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στον κατασκευαστικό κλάδο, την εφαρμογή των σχετικών στρατηγικών σε διαφορετικές βιομηχανίες ή εξειδικεύσεις καθώς και την θεωρητική και πρακτική μελέτη της ανάλυσης βιώσιμων κτηρίων σε σύνδεση με το κλίμα και τη θέση του. Επιπρόσθετα, μελετώνται κριτικά οι αρχές, οι μέθοδοι και οι τεχνικές που εμπλέκονται στην επιλογή υλικών βιώσιμης κατασκευής. Συμπερασματικά, το MSc Sustainable Architecture & Healthy Buildings προσφέρει ανάπτυξη εξειδικευμένων γνώσεων, ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και επαγγελματική εξέλιξη.

Περιγραφές Μαθημάτων

  • Research Methods: Application & Evaluation
  • Health in Buildings: Comparative Approaches
  • Sustainable Architecture & Low Energy Design
  • Environmental Risk & Responsibility
  • CPD & Strategic Management
  • Sustainable Design Simulation & Analysis
  • Sustainable Construction Methods & Materials (επιλογής)
  • Designing Environments (επιλογής)
  • Independent Scholarship

Πληροφορίες

Αναγνώριση
Το πτυχίο που θα λάβεις είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα ως επαγγελματικά ισοδύναμο με πτυχίο δημοσίου πανεπιστημίου και έχει ισχυρό αντίκρισμα σε όλο τον κόσμο. Η αναγνώριση γίνεται στο ΑΤΕΕΝ, το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Καριέρα
Ως απόφοιτος/η του MSc Sustainable Architecture and Healthy Buildings, είσαι κάτοχος ενός ισχυρού μεταπτυχιακού μέσω του οποίου θα ανακαλύψεις πολλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας, συμπεριλαμβανομένων υψηλών θέσεων στον τομέα του βιώσιμου σχεδιασμού σε αρχιτεκτονικά γραφεία, στη συμβουλευτική ή στη διαχείριση σχεδίασης. Επιπρόσθετα ως επαγγελματίας ή μελλοντικός επαγγελματίας, θα είσαι σε θέση να ενσωματώσεις τη βιώσιμη αρχιτεκτονική και τις πρακτικές δημιουργίας βιώσιμων κτηρίων στις υπηρεσίες που παρέχεις ή θα παρέχεις στο μέλλον. Εναλλακτικά, θα μπορούσες να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας στην αξιολόγηση περιβαλλοντικού σχεδιασμού, σε κεντρικές και τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες, ενώσεις κατοικίας, επιχειρήσεις λιανικής και κατασκευαστικές εταιρείες.

Οι ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας για τους απόφοιτους περιλαμβάνουν:

  1. Σύμβουλος Βιωσιμότητας – Αρχιτέκτονας
  2. Συντονιστής Έργου
  3. Διαχειριστής Έργου
  4. Σύμβουλος Βιώσιμης Ενέργειας
  5. Σύμβουλος BREEAM (Αξιολόγηση Περιβαλλοντικής Απόδοσης)

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.