Μεταπτυχιακά: Τουρισμός

MA Leading Tourism & Hospitality

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1 έτος
Master
Πλήρους
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Προϋποθέσεις Εισαγωγής
Το ΜΑ in Leading Tourism and Hospitality απευθύνεται σε απόφοιτους τουριστικών σπουδών και διοίκησης επιχειρήσεων, ωστόσο ενθαρρύνουμε απόφοιτους άλλων επιστημονικών κλάδων με σχετική επαγγελματική εμπειρία να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα εφόσον επιθυμούν να εξελιχθούν σε κορυφαίες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και της φιλοξενίας ή φιλοδοξούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, το πρόγραμμα αποτελεί ιδανική επιλογή, για ενεργούς επαγγελματίες στο χώρο του Τουρισμού οι οποίοι επιθυμούν ένα μεταπτυχιακό τίτλο, με στόχο την πιστοποίηση των εμπειρικών γνώσεων και τη διεκδίκηση ανώτερων διοικητικών θέσεων.

Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών αντιστοιχεί σε IELTS 7 (C1). Εάν δεν διαθέτεις πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, θα συμμετέχεις στο διαγνωστικό τεστ Αγγλικής γλώσσας του Κολλεγίου.

Επιπλέον, θα σου ζητηθεί να καταθέσεις βιογραφικό σημείωμα, συστατικές επιστολές από εργοδότες ή καθηγητές και θα κληθείς σε ακαδημαϊκή συνέντευξη με τον υπεύθυνο σπουδών.

Περιγραφή

  • Νο1 στην Ελλάδα | TOP3 στη Βρετανία.
  • Διασύνδεση με το UK Institute of Hospitality.
  • Διδασκαλία στα Αγγλικά για προβάδισμα στην αγορά εργασίας.
  • Δικτύωση με 70+ κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις.

Το καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Leading Tourism & Hospitality είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που έχει στόχο να εντρυφήσει τους φοιτητές στον κλάδο του παγκόσμιου και εγχώριου τουρισμού και των ηγέτιδων επιχειρήσεων φιλοξενίας, προσφέροντας γνώσεις και δεξιότητες από τις πρακτικές κορυφαίων τουριστικών brands ενώ παράλληλα καλλιεργεί  συνολικά την τουριστική συνείδηση και τον πολιτισμό της φιλοξενίας που προάγει μοναδικά την εμπειρία του πελάτη.

Το πρόγραμμα σπουδών έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το University of Derby, TOP3 Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε σπουδές Φιλοξενίας, Οργάνωσης Εκδηλώσεων και Τουρισμού, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη Guardian University Guide, 2023. Δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εμβαθύνουν σε όλες τις πτυχές της διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας, επιτρέποντάς τους να εστιάσουν στους τομείς που προτιμούν να εξειδικευτούν και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στον πραγματικό κόσμο.

Οι φοιτητές θα ανακαλύψουν την πραγματική διάσταση της πολυτελούς φιλοξενίας, θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να οργανώνουν εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, ενώ ταυτόχρονα θα κατακτήσουν γνώσεις και δεξιότητες διαχείρισης, στρατηγικής διοίκησης και βιώσιμης ανάπτυξης στο σύγχρονο τουριστικό επιχειρησιακό περιβάλλον.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA in Leading Tourism & Hospitality προσφέρεται με τρεις κατευθύνσεις:

  1. Leading Tourism & Hospitality (γενική κατεύθυνση)
  2. Luxury Management & Guest Experience
  3. Εvent Management

Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ιδανικό για όσους επιθυμούν να εξελίξουν την καριέρα τους σε τουριστικές επιχειρήσεις και ομίλους υψηλών προδιαγραφών και πολυτελείας, επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας ή στην οργάνωση εκδηλώσεων μεγάλης, μικρής και εξειδικευμένης αγοράς, κλίμακας.

Τι θα μάθεις

Κοινός στόχος του προγράμματος σε όλες τις κατευθύνσεις του είναι να μάθουν οι συμμετέχοντες την επιστήμη και τέχνη της δημιουργίας μοναδικών εμπειριών για τον πελάτη μέσα από τα πρότυπα αριστείας και οργάνωσης κορυφαίων παγκοσμίως τουριστικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων φιλοξενίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων. Μέσα από μελέτες περίπτωσης ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων – πολυτελή, πασίγνωστα ξενοδοχεία, luxury resorts, event destinations, tour operators, τουριστικά πρακτορεία, κρουαζιερόπλοια, καζίνο κ.α. – οι φοιτητές εξελίσσονται σε εξειδικευμένα στελέχη για υψηλόβαθμες θέσεις στις απαιτητικές αυτές υπηρεσίες.

H ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων διοίκησης πολυτελών brands και η εξάσκηση σε καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές βρίσκουν εφαρμογή στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία αλλά και στους πιο δημιουργικούς κλάδους όπως η Mόδα και το Design, δημιουργώντας ποικίλες προοπτικές εξέλιξης για τους απόφοιτους.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στις αρχές και τις λειτουργίες της Διοίκησης Επιχειρήσεων και τον τρόπο εφαρμογής τους στον τομέα της Φιλοξενίας. Δίνει έμφαση στη βιώσιμη στρατηγική σκέψη και την επιχειρησιακή κουλτούρα, προσφέροντας βαθιά κατανόηση των διοικητικών αρχών, όπως η στρατηγική διοίκηση, η οργανωσιακή συμπεριφορά, το μάρκετινγκ και η διοίκηση ανθρώπινων πόρων. Παρέχει επίσης μια σφαιρική εικόνα των αλληλεπιδράσεων μεταξύ της διοίκησης και του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος, εξάγοντας παραδείγματα από διάφορα επιχειρηματικά πλαίσια φιλοξενίας, όπως ξενοδοχεία, εκθέσεις, φεστιβάλ, αθλητικά γεγονότα και λανσαρίσματα προϊόντων.

Το πρόγραμμα προσφέρει επίσης την ευκαιρία εξειδίκευσης μέσω της διπλωματικής εργασίας, ενώ δίνει τη δυνατότητα απόκτησης πολύτιμης εμπειρίας στον τομέα μέσω πρακτικής άσκησης σε διοικητικές θέσεις. Με τους καθηγητές και τους επαγγελματίες του κλάδου που μοιράζονται τις διεθνείς και εγχώριες εμπειρίες τους, το πρόγραμμα επιτρέπει την απόκτηση γνώσεων από πρώτο χέρι. Συμμετέχοντας ως μέλος του Institute of Hospitality Academy, έχεις πρόσβαση σε σεμινάρια, ψηφιακές βιβλιοθήκες και επιμορφωτικά webinars, προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης, δικτύωσης και αποκατάστασης σε συνεργασία με την αγορά. Το πρόγραμμα προσφέρει παγκόσμια επαγγελματική αναγνώριση στους φοιτητές του, οι οποίοι λαμβάνουν status Associate (AIH) – μέλους του επαγγελματικού φορέα.

Περιγραφές Μαθημάτων

  • Sustainable Tourism Business & Development (Βιώσιμη Tουριστική Eπιχείρηση & Aνανάπτυξη)
  • Tourism and Hospitality Asset & Revenue Management (Διαχείριση Περιουσιακών Στοιχείων & Εσόδων στον τομέα του Τουρισμού και Φιλοξενίας)
  • Λειτουργική Αριστεία & Καινοτομία (Operational Excellence & Innovation)
  • Research Methodologies (Μεθοδολογίες Έρευνας)
  • The Global Business Environment & the Luxury Experience (Το παγκόσμιο Επιχειρηματικό Περιβάλλον & η Εμπειρία της Πολυτέλειας) (επιλογής)
  • Building & Managing a Luxury Brand (Οικοδόμηση & Διαχείριση ενός Πολυτελούς Brand) (επιλογής)
  • Event Design, Management & Risk Assessment (Σχεδιασμός, Διαχείριση & Αξιολόγηση Κινδύνων Εκδηλώσεων) (επιλογής)
  • Event & Destination Marketing (Μάρκετινγκ Εκδηλώσεων & Προορισμών) (επιλογής)
  • Independent Scholarship (Διπλωματική εργασία)

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.