Μεταπτυχιακά: Τουρισμός

MA Leading Tourism & Hospitality: Event Management

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
1 έτος
Master
Πλήρους
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Προϋποθέσεις Εισαγωγής
Το ΜΑ in Leading Tourism and Hospitality απευθύνεται σε απόφοιτους τουριστικών σπουδών και διοίκησης επιχειρήσεων, ωστόσο ενθαρρύνουμε απόφοιτους άλλων επιστημονικών κλάδων με σχετική επαγγελματική εμπειρία να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα εφόσον επιθυμούν να εξελιχθούν σε κορυφαίες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και της φιλοξενίας ή φιλοδοξούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, το πρόγραμμα αποτελεί ιδανική επιλογή, για ενεργούς επαγγελματίες στο χώρο του Τουρισμού οι οποίοι επιθυμούν ένα μεταπτυχιακό τίτλο, με στόχο την πιστοποίηση των εμπειρικών γνώσεων και τη διεκδίκηση ανώτερων διοικητικών θέσεων.

Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών αντιστοιχεί σε IELTS 7 (C1). Εάν δεν διαθέτεις πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, θα συμμετέχεις στο διαγνωστικό τεστ Αγγλικής γλώσσας του Κολλεγίου.

Επιπλέον, θα σου ζητηθεί να καταθέσεις βιογραφικό σημείωμα, συστατικές επιστολές από εργοδότες ή καθηγητές και θα κληθείς σε ακαδημαϊκή συνέντευξη με τον υπεύθυνο σπουδών.

Περιγραφή

  • Νο1 στην Ελλάδα | TOP3 στη Βρετανία.
  • Διασύνδεση με το UK Institute of Hospitality.
  • Διδασκαλία στα Αγγλικά για προβάδισμα στην αγορά εργασίας.
  • Δικτύωση με 70+ κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι εκδηλώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση και συμβάλλουν με το δικό τους δημιουργικό τρόπο στην οικονομική δραστηριότητα, τον πολιτισμό και τα αθλήματα. Προσφέρουν διασκέδαση και εμπειρίες ενώ παράλληλα εξυπηρετούν στρατηγικούς στόχους σε επιχειρηματικό επίπεδο. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με εξειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Εκδηλώσεων, εξελίσσει τους συμμετέχοντες σε επαγγελματίες project managers μεγάλης κλίμακας events καθώς και μικρής ή ειδικής αγοράς (niche events). Από το σχεδιασμό μέχρι την επικοινωνία και τις απρόβλεπτες καταστάσεις, οι φοιτητές αναπτύσσουν εξειδικευμένες δεξιότητες συντονισμού και οργάνωσης ενός γεγονότος σε κάθε του λεπτομέρεια.  

Το καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΑ Leading Hospitality & Tourism: Event Management έχει αναπτυχθεί από το Mediterranean College, σε σύμπραξη με ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στη M. Βρετανία στις σπουδές Τουρισμού (University of Derby, TOP3 Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε σπουδές Τουρισμού, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη Guardian University Guide, 2023) και τη συμβολή κορυφαίων επαγγελματιών – μελών του Συμβουλίου Σπουδών (Advisory Board) της Σχολής Τουρισμού & Φιλοξενίας τoυ Κολλεγίου.

Τι θα μάθεις
Στην κατεύθυνση Event Management, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν, να οργανώνουν και να υλοποιούν εκδηλώσεις πάσης φύσεως και κλίμακας, από συνέδρια και αθλητικά γεγονότα μέχρι επιδείξεις μόδας, συναυλίες και εκθέσεις, αξιοποιώντας σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης ρίσκου και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού σε διεθνές επίπεδο.

Το πρόγραμμα αναπτύσσει συνολική κατανόηση της διαδικασίας διοργάνωσης μιας εκδήλωσης, καλλιεργώντας δεξιότητες επικοινωνίας και marketing, ομαδικής εργασίας και συντονισμού ενώ διεγείρει δημιουργικά μέσω βιωματικών εργαστηρίων και μελετών περίπτωσης την ευρηματικότητα και την καινοτομία. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές κατακτούν καίριες γνώσεις και δεξιότητες διαχείρισης, στρατηγικής διοίκησης και βιώσιμης ανάπτυξής, στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, ώστε να εξελίξουν την καριέρα τους σε έναν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό και παράλληλα προσοδοφόρο κλάδο.

Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς τουριστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις φιλοξενίας και δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αναλάβουν projects και αμειβόμενες θέσεις ευθύνης, με την καθοδήγηση καταξιωμένων στελεχών του κλάδου.

Το πρόγραμμα αντλεί περιεχόμενο από τις εγχώριες και διεθνείς αγορές εκδηλώσεων και γεγονότων, μαζί με βασικές πολιτιστικές γνώσεις ως βάση για να προχωρήσετε σε μια καριέρα όπου το πάθος για τον πολιτισμό αλλά και το management συνυπάρχουν δημιουργικά. Ο σχεδιασμός event, η οργάνωση και η διαχείριση ρίσκου  συνδυάζονται με τις αρχές και τις λειτουργίες της Διοίκησης Επιχειρήσεων και τον τρόπο εφαρμογής τους στον τομέα της Διασκέδασης και Φιλοξενίας. Δίνεται  έμφαση στη βιώσιμη στρατηγική σκέψη και την επιχειρησιακή κουλτούρα, προσφέροντας βαθιά κατανόηση των αρχών management, όπως η στρατηγική διοίκηση, η οργανωσιακή συμπεριφορά, το μάρκετινγκ και η διοίκηση ανθρώπινων πόρων. Παρέχει επίσης μια σφαιρική εικόνα των αλληλεπιδράσεων μεταξύ της διοίκησης και του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος, εξάγοντας παραδείγματα από διάφορα επιχειρηματικά πλαίσια φιλοξενίας, όπως ξενοδοχεία, εκθέσεις, φεστιβάλ, αθλητικά γεγονότα και λανσαρίσματα προϊόντων.

Το πρόγραμμα προσφέρει επίσης την ευκαιρία εξειδίκευσης μέσω της διπλωματικής εργασίας, ενώ δίνει τη δυνατότητα απόκτησης πολύτιμης εμπειρίας στον τομέα μέσω πρακτικής άσκησης σε διοικητικές θέσεις. Με τους καθηγητές και τους επαγγελματίες του κλάδου που μοιράζονται τις διεθνείς και εγχώριες εμπειρίες τους, το πρόγραμμα επιτρέπει την απόκτηση γνώσεων από πρώτο χέρι. Συμμετέχοντας ως μέλος του Institute of Hospitality Academy, έχεις πρόσβαση σε σεμινάρια, ψηφιακές βιβλιοθήκες και επιμορφωτικά webinars, προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης, δικτύωσης και αποκατάστασης σε συνεργασία με την αγορά. Το πρόγραμμα προσφέρει παγκόσμια επαγγελματική αναγνώριση στους φοιτητές του, οι οποίοι λαμβάνουν status Associate (AIH) – μέλους του επαγγελματικού φορέα.

Περιγραφές Μαθημάτων

  • Tourism and Hospitality Asset & Revenue Management
  • Sustainable Tourism Business & Development
  • Operational Excellence & Innovation
  • Event Design, Management & Risk Assessment
  • Event & Destination Marketing
  • Research Methodologies
  • Internship + Business Project OR Independent Studies (Dissertation)

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.