Μεταπτυχιακά: Ψυχολογία

MSc Occupational Psychology

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
1 ή 2 έτη
Master
Πλήρους, Μερικής
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Προϋποθέσεις Εισαγωγής
Το MSc Occupational Psychology είναι κατάλληλο για σένα, αν έχεις πανεπιστημιακό πτυχίο Ψυχολογίας ή κλάδου που περιλαμβάνει σημαντικό στοιχείο Ψυχολογίας ή Οικονομικών/ Επιχειρησιακών Σπουδών και καλό επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας. 

Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών αντιστοιχεί σε IELTS 6.5 (C1). Εάν δε διαθέτεις πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, θα συμμετέχεις στο διαγνωστικό τεστ Αγγλικής γλώσσας του Κολλεγίου.

Επιπλέον, θα σου ζητηθεί να καταθέσεις βιογραφικό σημείωμα και συστατικές επιστολές από εργοδότες ή καθηγητές. Τέλος, θα κληθείς σε ακαδημαϊκή συνέντευξη με τον υπεύθυνο σπουδών.

Περιγραφή

  • Το Κολλέγιο με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα σε σπουδές Ψυχολογίας (1977).
  • Σύμφωνο με τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις του BPS (British Psychological Society).
  • Κατάλληλο για Ψυχολόγους και πτυχιούχους άλλων κλάδων σπουδών.
  • Μικτή, ευέλικτη φοίτηση – συνδυασμός online και δια ζώσης διδασκαλίας.

Η Εργασιακή Ψυχολογία ασχολείται με την εφαρμογή των μεθόδων, των δεδομένων και των αρχών της ψυχολογίας στον χώρο της εργασίας και τους εργαζόμενους. Βασικός της στόχος είναι η βελτίωση της ικανοποίησης των ατόμων που εργάζονται στον οργανισμό και η διαφύλαξη της ψυχικής τους υγείας, με απώτερο σκοπό την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και ετοιμότητα του οργανισμού. Μελετώντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως απόδοση, ευημερία, αποτελεσματικότητα ομάδας, ισότητα και ηθική, οι επαγγελματίες ψυχολόγοι εργασίας παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και προγράμματα παρέμβασης σε εργοδότες και προσωπικό.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εργασιακής Ψυχολογίας MSc Occupational Psychology έχει σχεδιαστεί από το βρετανικό πανεπιστήμιο University of Wolverhampton, σύμφωνα με τα πρότυπα του British Psychological Society (BPS), για την επαγγελματική εκπαίδευση Επιπέδου 1 (Stage 1) στην Εργασιακή Ψυχολογία. Συνεπώς καλύπτει και τα 8 απαιτούμενα πεδία γνώσης, όπως η επιλογή, η ψυχολογική αξιολόγηση, η διοίκηση απόδοσης, η επαγγελματική ανάπτυξη, ο σχεδιασμός θέσεων εργασίας και η οργανωσιακή αλλαγή.

Το πρόγραμμα αποτελεί ‘γέφυρα’ τόσο για πτυχιούχους Ψυχολογίας που θέλουν να εισέλθουν στο χώρο των επιχειρήσεων και οργανισμών, όσο και για πτυχιούχους Επιχειρησιακών/ Οικονομικών Σπουδών που θέλουν να μελετήσουν τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού από τη σκοπιά της Ψυχολογίας.

Τι θα μάθεις
Μέσα από το πρόγραμμα και της επαφής που θα έχεις με επιχειρήσεις και οργανισμούς, θα μάθεις πώς να βελτιώνεις την απόδοση μιας ομάδας δημιουργώντας ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον γεμάτο κίνητρα, ενώ χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα για την ανθρώπινη απόδοση, θα είσαι σε θέση να προσφέρεις στις εταιρείες και στα άτομα με τα οποία θα συνεργαστείς, τη δυνατότητα να φθάσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους.

Θα αποκτήσεις εμπειρία στην έρευνα και στην εφαρμογή θεωρητικών μοντέλων σε πολύπλοκα ζητήματα στο περιβάλλον της ομάδας. Θα εκπαιδευτείς σε προηγμένες έννοιες στην Ψυχολογία και θα έχεις τη δυνατότητα να κατανοήσεις τον τρόπο με τον οποίο οι θεωρίες και τα μοντέλα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορα ζητήματα στον χώρο εργασίας και στις επιχειρήσεις, όπως η αξιολόγηση της ατομικής απόδοσης, η οργανωσιακή συμπεριφορά και οι στρατηγικές ηγεσίας. Θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς εργαλεία επαγγελματικής ανάπτυξης, να αναπτύσσεις παρεμβάσεις εκπαίδευσης και να εποπτεύεις διαδικασίες διαχείρισης αλλαγών, λαμβάνοντας υπόψη την ανθρώπινη ευημερία.

Το πρόγραμμα, εκτός από την εξειδικευμένη θεωρητική γνώση ψυχολογίας, βασισμένη σε πρωτοποριακή έρευνα, παράλληλα αναπτύσσει τις απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες για τους ψυχολόγους εργασίας, όπως η συμβουλευτική, η διαχείριση έργων και η ηγεσία.

Περιγραφές Μαθημάτων

  1. Conducting & Interpreting Research
  2. Organisational Change, Leadership & Motivation
  3. Psychological Assessment & Training
  4. Performance & Wellbeing at Work
  5. Issues in Work Design
  6. Research Project

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.