Μεταπτυχιακά: Εκπαίδευση

MSc Strength and Conditioning

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1 ή 2 έτη
Master
Πλήρους, Μερικής
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Πτυχιούχους Αθλητικών Επιστημών ή Προπονητικής που επιθυμούν να ειδικευτούν στο S&C.
  • Επαγγελματίες γυμναστές, personal trainers που επιθυμούν να διαφοροποιήσουν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους.
  • Προπονητές S&C που επιθυμούν να βελτιώσουν τα προσόντα και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία τους.
  • Επαγγελματίες από άλλους τομείς, που επιθυμούν να προσθέσουν τεχνογνωσία σε έναν συμπληρωματικό κλάδο (π.χ. φυσιοθεραπευτές). Το πρόγραμμα έχει ιδιαίτερη αξία για τους φυσικοθεραπευτές, διότι καταρτίζονται πλήρως με προπονητικές μεθόδους που αφορούν τόσο στην πρόληψη τραυματισμών, όσο και στην αποκατάσταση των αθλητών.
  • Πτυχιούχους από άλλους τομείς, που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια εναλλακτική σταδιοδρομία σε σχέση με τον τομέα που επέλεξαν στο προπτυχιακό τους, ακολουθώντας το πάθος τους για τον αθλητισμό

Υποψήφιοι χωρίς πρώτο ή σχετικό πανεπιστημιακό πτυχίο μπορούν να γίνουν δεκτοί εφόσον έχουν και μπορούν να αποδείξουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία ως προπονητές, personal trainers ή υπεύθυνοι στρατιωτικών εκπαιδεύσεων.

Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών για το πρόγραμμα είναι αντίστοιχο με IELTS 6.5 (B2/C1). Υποψήφιοι χωρίς πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, περνούν διαγνωστικό τεστ Αγγλικής γλώσσας του Κολλεγίου.

Επιπλέον, απαιτείται πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα, συστατικές επιστολές από εργοδότη ή καθηγητή και διεξαγωγή σε ακαδημαϊκή συνέντευξη με τον υπεύθυνο σπουδών.

Περιγραφή

  • Το μοναδικό μεταπτυχιακό Strength & Conditioning στην Ελλάδα.
  • Σχεδιασμένο με τα standards των Chartered Institute for the Management of Sport & Physical Activity και UK Strength & Conditioning Association.
  • Πρακτική εφαρμογή & εξάσκηση σε εξειδικευμένα εργαστήρια.
  • Ευέλικτη φοίτηση – διδασκαλία από Έλληνες και Βρετανούς επαγγελματίες.

Strength and Conditioning (S&C) είναι οι αρχές και οι εφαρμογές της Αθλητικής Επιστήμης που αξιολογούν τη φυσική κατάσταση αθλητών και πρωταθλητών όλων των αθλημάτων, και στοχεύουν στη βελτιστοποίηση της απόδοσης τους. Οι προπονητές που είναι εξειδικευμένοι στο Strength & Conditioning σχεδιάζουν και εφαρμόζουν εξειδικευμένα προπονητικά προγράμματα επικεντρωμένα στις απαιτήσεις του εκάστοτε αθλήματος και στη βελτίωση των σωματικών και κινητικών χαρακτηριστικών των αθλητών, συμπεριλαμβανομένων της ταχύτητας, της ευκινησίας, της αντοχής, της δύναμης, της ισχύος, της σταθερότητας και της ευλυγισίας, επιτυγχάνοντας μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας τραυματισμών, βελτίωση της τεχνικής και μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Το MSc Strength & Conditioning, είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών το οποίο εφοδιάζει τους φοιτητές με γνώση και κατάρτιση, συνδυάζοντας τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα με την απαραίτητη πρακτική εφαρμογή των δεξιοτήτων που χρειάζονται, ώστε να πετύχουν και να ξεχωρίσουν με την εξειδίκευση τους στον δημοφιλή και αναπτυσσόμενο κλάδο του αθλητισμού.

Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί από επαγγελματίες του Ηνωμένου Βασιλείου με μεγάλη εμπειρία στις πρακτικές εφαρμογές του S&C, σε μια περιοχή με μεγάλη παράδοση και υψηλό επίπεδο στον Αθλητισμό και παγκοσμίου φήμης αθλητικούς συλλόγους της Premier League. Έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το “The Chartered Institute of Sport and Physical Activity (CIMSPA)” και εναρμονίζεται πλήρως με τα επαγγελματικά πρότυπα που έχει δημιουργήσει η CIMSPA σε συνεργασία με τον “UK Strength and Conditioning Association”.  Προσφέρεται και διδάσκεται στην Ελλάδα από επιστήμονες και επαγγελματίες των αντίστοιχων ειδικοτήτων και είναι το μοναδικό στο είδος του στη χώρα μας.

Τι θα μάθεις

Στο MSc Strength & Conditioning θα εξετάσεις τις θεωρητικές και εφαρμοσμένες επιστημονικές αρχές που διέπουν το πεδίο του Strength & Conditioning καθώς και τον πολύπλευρο ρόλο του προπονητή S&C. Η πρακτική φύση των μαθημάτων θα σε εξοπλίσει με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να συνεργαστείς με επαγγελματίες αθλητές και ελεύθερα ασκούμενους κάθε επιπέδου, διαφορετικών ηλικιών και δημογραφικών στοιχείων, για το σχεδιασμό και την εφαρμογή εξατομικευμένων προπονητικών προγραμμάτων, με σκοπό τη βελτίωση, τόσο της αθλητικής απόδοσης, όσο της υγείας και ευεξίας.

Θα επωφεληθείς από τις γνώσεις έμπειρων προπονητών της Ελλάδας και του εξωτερικού και θα έχεις την ευκαιρία -παράλληλα με τα μαθήματα- να αποκτήσεις πολύτιμη, εφαρμοσμένη επαγγελματική εμπειρία, μέσω της πρακτικής άσκησης σε κορυφαίες αθλητικές εγκαταστάσεις και αθλητικά σωματεία. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση σε πληθώρα δεξιοτήτων, όπως η εκμάθηση τεχνικών άρσης βαρών, η αξιολόγηση του επιπέδου φυσικής κατάστασης μέσω πολυάριθμων τεστ πεδίου και εργαστηρίου, οι τεχνικές καθοδήγησης, ο επιστημονικός σχεδιασμός εξατομικευμένων προγραμμάτων άσκησης καθώς και η ενσωμάτωση του S&C στο ευρύτερο διεπιστημονικό περιβάλλον ενίσχυσης της απόδοσης.  

Το MSc Strength & Conditioning συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ευέλικτης φοίτησης, της σύγχρονης και ασύγχρονης μάθησης, που ευνοούν κάθε επαγγελματία με απαιτητικό επαγγελματικό και προσωπικό πρόγραμμα.

Περιγραφές Μαθημάτων

  • Science & Practice of Training Programme Design
  • Applied Strength & Conditioning Practice
  • Athlete Profiling & Performance Monitoring
  • Practical Strength & Conditioning Techniques
  • Advanced Research Methods
  • Dissertation

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.