Μεταπτυχιακά: Ψυχολογία

Μετεκπαίδευση Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική

ΑΘΗΝΑ, Εξ Αποστάσεως
Σεπτέμβριος 2025
2 έτη
Master
Πλήρους, Εξ αποστάσεως
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Στους πτυχιούχους Κοινωνικών-Ανθρωπιστικών Επιστημών (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας και κοινωνικοί λειτουργοί) που ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στην Ανασυνδυασμένη-Εκλεκτική Συμβουλευτική.

Περιγραφή

Είσαι ψυχολόγος και ψάχνεις για Μετεκπαίδευση και έτοιμο πελατολόγιο;

Η Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική, είναι για σένα!

Ένας συνδυασμός προσεγγίσεων Συμβουλευτικής, Δραματοθεραπείας, Συστημικής Αναπαράστασης Gestalt, Art Therapy, CBT, μαζί με πρακτική και εποπτεία θα σου δώσει όλα τα εφόδια τα οποία χρειάζεσαι, ώστε να αποκτήσεις αλλά και να κρατήσεις το πελατολόγιο σου, κάνοντας το επάγγελμα που αγαπάς…

Γιατί στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
* Γιατί ως Κέντρο, έχουμε την απόλυτη πεποίθηση, πως για να γίνει κάποιος καλός Ειδικός Ψυχικής Υγείας, χρειάζεται πρώτα να έχει δουλέψει τα δικά του προσωπικά κομμάτια, ώστε με τον ίδιο τρόπο και την γνώση που κατέκτησε να έχει την ικανότητα να βοηθήσει και τον θεραπευμένο του, αργότερα.
Επομένως, το πρόγραμμά μας είναι μοναδικό, καθώς περιλαμβάνει μέσα στην εκπαίδευση και χωρίς έξτρα κόστος, Βιωματική Ομάδα θεραπείας για τον κάθε φοιτητή μας

* Γιατί το μεγαλύτερο μέρος της Εκπαίδευσης είναι Βιωματικό, γεγονός που συντελεί στην ολοκληρωτική και καλύτερη κατανόηση των διαφορετικών προσεγγίσεων και κατ’ επέκταση στην καλύτερη δυνατή αφομοίωση τους, από τους φοιτητές μας!

* Γιατί στο δικό μας Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, ο φοιτητής μας ξεκινά να εργάζεται μετά το 1ο έτος, με δικά μας περιστατικά και επί πληρωμή, έπειτα από τους τρεις πρώτους μήνες.

* Γιατί, έχει παράλληλη Εποπτεία και Καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, ώστε να νιώθει ασφαλής.

* Γιατί τη μέρα της αποφοίτησης του, δεν βρίσκεται απλώς στον δρόμο, με ένα πτυχίο στο χέρι,  άλλα έχει ήδη το γραφείο του και ήδη έναν αριθμό θεραπευόμενων.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

  • Συστημική Αναπαράσταση (6 μήνες)
  • Role Playing (1 μήνας)
  • Ψυχοπαθολογία (6 μήνες) – μαγνητοσκοπημένο
  • Gestalt (3 μήνες)
  • Ψυχοδυναμική Συμβουλευτική (6 μήνες)
  • Δραματοθεραπεία (4 μήνες)
  • Εποπτεία (3 μήνες)
  • Cbt (3 μήνες)
  • Art Therapy (2 μήνες)

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Σκοπός της παρούσας θεματικής ενότητας είναι να εισάγει τον εκπαιδευόμενο στην έννοια, το περιεχόμενο και τη θέση της συμβουλευτικής στη σύγχρονη εποχή. Κινούμενοι σε αυτόν τον άξονα, γίνεται αναδρομή στην ιστορία και την εξέλιξη της συμβουλευτικής και πλοήγηση στους σκοπούς που υπηρετεί και στις εφαρμογές της.
Για την επίτευξη αυτής της εισαγωγικής μελέτης αναλύονται οι έννοιες της συμβουλευτικής σχέσης, η έννοια του συμβούλου, του συμβουλευόμενου, του αιτήματος, της διαδικασίας της συμβουλευτικής και της επιλογής μεταξύ ατομικής και ομαδικής παρέμβασης. Ενώ στο τέλος της ενότητας γίνεται μια ευρεία αναφορά στις δεξιότητες της συμβουλευτικής και σε επιμέρους τεχνικές που αφορούν στην ενεργητική ακρόαση, την ενσυναίσθηση και την ανατροφοδότηση.

Λέξεις-Κλειδιά: έννοια της συμβουλευτικής, σκοποί συμβουλευτικής, ενσυναίσθηση, συμβουλευτική σχέση, αυτογνωσία, σύμβουλος, συμβουλευόμενος, πρόβλημα-αίτημα, διαχείριση, δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης, αντανακλαστικές δεξιότητες, ατομική συμβουλευτική, ομαδική συμβουλευτική, συμβουλευτική διαδικασία, επικοινωνία, ειδικές τεχνικές κ.α.

CBT

Η Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία αποτελεί ένα σύγχρονο και δομημένο μοντέλο ψυχοθεραπείας που εστιάζει στην αντίληψη, τον αναστοχασμό, την αυτοπαρατήρηση, τον αυτοέλεγχο και τη συνειδητότητα του ατόμου. Στοχεύει στο να ενεργοποιήσει το άτομο και να το ωθήσει να ελέγχει τόσο τις σκέψεις και τα συναισθήματα του όσο και τη στάση και συμπεριφορά του. Επενδύει δυναμικά στον άνθρωπο, στην ενδυνάμωση της αντίληψης του και στην καλλιέργεια του νου. Η μεθοδολογία που ακολουθεί χαρακτηρίζεται από πρακτικότητα, ρεαλισμό και δυναμισμό και έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα στην κλινική πράξη.

GESTALT

Η παρούσα θεματική ενότητα έχει ως σκοπό τη παροχή ειδικής επιμόρφωσης γύρω από το συγκεκριμένο ψυχοθεραπευτικό μοντέλο, τόσο στο επίπεδο της θεωρίας όσο και στο επίπεδο της πρακτικής εφαρμογής των αρχών και της φιλοσοφίας της θεραπείας Gestalt για την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων και τον εμπλουτισμό  της δικής τους προσέγγισης. Στην ψυχοθεραπεία Gestalt το βίωμα προηγείται της γνώσης. Η θεωρία απαρτίζεται από την ιστορία της θεραπείας Gestalt, το συγκεκριμένο φιλοσοφικό, κοινωνικό και πολιτικό zeitgeist μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε, τα ρεύματα του Υπαρξισμού και της Φαινομενολογίας, τον ατομικισμό του ’60, το Ζεν και τις επιρροές που δέχθηκε από άλλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις όπως η ψυχανάλυση, η σωματική ψυχοθεραπεία, το ψυχόδραμα κ.α.

ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Δραματοθεραπεία χρησιμοποιεί όλες τις μορφές του θεάτρου και της δράσης ως άμεση θεραπευτική παρέμβαση. Βασίζεται στην αντίληψη ότι το θέατρο περιέχει ενδογενείς θεραπευτικές ιδιότητες και ότι η δραματική μεταφορά έχει τη δύναμη να επιφέρει αλλαγή σε βαθύ επίπεδο (κάθαρση). Χρησιμοποιεί κυρίως θεατρικές τεχνικές (λόγο, κίνηση, αυτοσχεδιασμό, ρόλους) και δομές (πρόβα, παράσταση, σκηνοθεσία) καθώς και άλλες εκφραστικές, δημιουργικές τεχνικές (ζωγραφική, πηλός, άμμος). Η Δραματοθεραπεία ανήκει στην κατηγορία των θεραπειών μέσω της τέχνης (Arts Therapies).

ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παρούσα θεματική ενότητα έχει ως σκοπό την παροχή ειδικής επιμόρφωσης γύρω από το συγκεκριμένο ψυχοθεραπευτικό μοντέλο, τόσο στο επίπεδο της θεωρίας όσο και στο επίπεδο της κλινικής εφαρμογής. Το θεωρητικό υπόβαθρο, οι αρχές και η δομή της Συστημικής Αναπαράστασης αναφέρονται εκτενώς στις αρχικές ενότητες ενώ στη συνέχεια η ευαισθητοποίηση συνεχίζεται με τις τεχνικές της ατομικής Συστημικής Αναπαράστασης, καθώς και με την εφαρμογή της σε ομαδικό πλαίσιο. Η εκπαίδευση γίνεται με τρόπο βιωματικό και συμμετοχικό. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να παρατηρούν ό,τι συμβαίνει στο εδώ και τώρα, εντός της ομάδας, και το αξιοποιούν ως στοιχείο μάθησης και προσωπικής εξέλιξης.

ART THERAPY

Εικαστική Θεραπεία ή Θεραπεία μέσω Τέχνης είναι ένα μοντέλο διεθνώς αναγνωρισμένο και λαμβάνει χώρα σε πλαίσια ψυχικής υγείας, εκπαίδευσης και φορείς στήριξης ευπαθών ομάδων
Η Αrt Τherapy είναι μια μορφή θεραπείας, που για όσους έρχονται σε επαφή μαζί της αυτό που μαθαίνουν και κατανοούν είναι η διαδικασία που παράγει τέχνη και η θεραπευτική ιδιότητά της.
Πιο απλά, η Θεραπεία μέσω Τέχνης είναι ένας ευχάριστος και δημιουργικός τρόπος να καταπολεμήσεις το άγχος, να διαχειριστείς τα δύσκολα συναισθήματα και να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά καταστάσεις που το προκαλούν όπως βέβαια και σε πιο δύσκολες καταστάσεις στην ψυχική υγεία εφόσον αποτελεί μια μέθοδο καταπολέμησης της κατάθλιψης, αγχωδών διαταραχών του στρες (και άλλων διαταραχών) χωρίς ή με φαρμακευτική αγωγή παράλληλη παρακολούθηση.

ROLE PLAYING

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των τεχνικών εκπαίδευσης στις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές. Οι συμμετέχοντες υιοθετούν διάφορους κοινωνικούς ρόλους και εξασκούνται σε διάφορες καταστάσεις. Οι εκπαιδευόμενοι οπτικοποιούν και μαθαίνουν να διαχειρίζονται καταστάσεις μέσα από τη δράση και την αντίδραση σε θεωρητικό επίπεδο. Τέλος, μαθαίνουν να λειτουργούν με εναλλακτικές συμπεριφορές.

ΕΠΟΠΤΕΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ με δικά μας περιστατικά τα
οποία κρατάτε επί πληρωμή έπειτα από τους τρεις πρώτους μήνες.

Πληροφορίες

Ώρες Εκπαιδευτικού Προγράμματος: 1128

Συνολικές ώρες Προγράμματος: 1504

Συνολικά μαθήματα: 9

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
η οποία, πραγματοποιείται από το 1ο έτος με δικά μας περιστατικά, τα οποία κρατάτε επί πληρωμή, έπειτα από τους τρεις πρώτους μήνες.

ΕΠΟΠΤΕΙΑ
Η εποπτεία πραγματοποιείται Δευτέρες ανά 15 μέρες.

Διάρκεια Μετεκπαίδευσης

Η Μετεκπαίδευση διεξάγεται Δια Ζώσης (εκτός της Ψυχοδυναμικής Συμβουλευτικής και της Εποπτείας, τα οποία διεξάγονται Διαδικτυακά)

Διάρκεια 28 μήνες,
1 Παρασκευή & 1 Σαββατοκύριακο τον μήνα και κάποιες Δευτέρες
Παρασκευή: 18:00-22:00
Σάββατο: 10:00-18:00
Κυριακή: 10:00-18:00

Δίδακτρα

245€/μήνα

κόστος εγγραφής 150€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.