Μεταπτυχιακά: Πληροφορική

MSc Computing (Μεταπτυχιακό στην Πληροφορική

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
1 έτος
Master
Πλήρους
Ελληνικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πληροφορικής και να διευρύνουν τις επαγγελματικές προοπτικές τους σε έναν νέο κλάδο.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

  • Πρώτο πτυχίο από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού (ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου)
  • Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών στο αντικείμενο (επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη για την εισαγωγή στο πρόγραμμα)
  • Συστατικές Επιστολές
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Πτυχίο / πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας (μόνο όπου απαιτείται)
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Ενθαρρύνεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο πρόγραμμα και από υποψηφίους που δε διαθέτουν πρώτο πτυχίο, αλλά έχουν σχετική προϋπηρεσία και αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο.

Περιγραφή

Το μεταπτυχιακό στην Τεχνολογία Ηλ. Υπολογιστών και Επικοινωνία Πληροφορίας, MSc Computing, είναι ένα περιζήτητο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε πτυχιούχους άλλων γνωστικών αντικειμένων να αποκτήσουν γνώσεις πληροφορικής και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα. Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση εξειδικευμένης γνώσης στον χώρο της Τεχνολογίας Πληροφοριών, επιτρέποντας στους αποφοίτους να διαφοροποιήσουν την μελλοντική τους καριέρα και να εισέλθουν στον επαγγελματικό χώρο της πληροφορικής.
Οι μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνολογία Ηλ. Υπολογιστών και Επικοινωνία Πληροφορίας, MSc Computing, εστιάζουν στην ταχεία απόκτηση σύγχρονων γνώσεων και δεξιοτήτων για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα παρέχει συνδυαστική γνώση για την αποτίμηση της αξίας της ανάπτυξης των συστημάτων αυτών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Μέσω του προγράμματος αυτού οι αποφοίτοι θετικών και οικονομικών επιστημών μπορούν να εμβαθύνουν στο χώρο της Πληροφορικής, επεκτείνοντας με τον τρόπο αυτό τις επαγγελματικές δεξιότητές τους.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

1 έτος

  • Αρχιτεκτονική Ηλ. Υπολογιστών και Τεχνολογία Δικτύων
  • Υπολογιστική Νέφους
  • Συστήματα βάσεων δεδομένων
  • Μηχανική Λογισμικού
  • Γνωστικός εμπλουτισμός & Επαγγελματική σταδιοδρομία (Διπλωματική Εργασία)

Πληροφορίες

Επαγγελματικές Προοπτικές
Οι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού στην Τεχνολογία Ηλ. Υπολογιστών και Επικοινωνία Πληροφορίας, MSc Computing, γίνονται πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας συνδυάζοντας τις προηγούμενες σπουδές τους (οικονομικής ή θετικής κατεύθυνσης) με σύγχρονες γνώσεις από τον τομέα της Πληροφορικής, προσαρμοσμένες σε εταιρικά πλαίσια. Ως εκ τούτου, μπορούν κατόπιν να εργαστούν ως στελέχη εταιριών ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες στον τομέα της Πληροφορικής ή στην διοίκηση έργων πληροφορικής και συστημάτων πληροφοριών.

Επιπλέον, έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέλη στους παγκοσμίως αναγνωρισμένους επαγγελματικούς φορείς IMIS (Institute for the Management of Information Systems) και BCS (British Computing Society).

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.