Είσαι Απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών και αναζητάς Μεταπτυχιακό;
Τώρα ο ΑΚΤΟ, δίνει σε Αποφοίτους Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών τη δυνατότητα Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης με έκπτωση 50% στα ετήσια δίδακτρα του προγράμματος MA in Fine Art (MAFA).
Μία μοναδική ευκαιρία από τον ΑΚΤΟ για τους Αποφοίτους Καλών Τεχνών που επιθυμούν να εξελίξουν τις σπουδές τους σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο. Συγκεκριμένα, επιδοτούνται απόφοιτοι από Τμήματα Καλών Τεχνών στην Ελλάδα, όπως η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ., το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα, το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αντίστοιχες Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών στο εξωτερικό.
Οι υποψήφιοι επιδοτούνται με το 50% των ετήσιων διδάκτρων για σπουδές Master στο πιο ολοκληρωμένο Κολεγιακό Μεταπτυχιακό Καλών Τεχνών, στην Ελλάδα, με εξειδίκευση στις Καλές Τέχνες και την Οπτική Γλώσσα.
Το πρόγραμμα προσφέρεται με την επικύρωση του Κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου
Middlesex University London και οδηγεί στον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Πανεπιστημιακό Τίτλο Master of Arts.
-
Εμβάθυνση στην καλλιτεχνική έρευνα και πρακτική
-
Σύγχρονες θεωρίες τέχνης και πολιτισμού
-
Τέχνες & Καινοτομία
-
Τέχνες και ψηφιακές τεχνολογίες
-
Πειραματικές τεχνικές και συνδυαστικά μέσα (combined media)
-
Eπαγγελματική πρακτική και ηθικές πρακτικές στην τέχνη
Μέσα από το πρόγραμμα, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το προσωπικό καλλιτεχνικό τους έργο, να το τεκμηριώσουν μέσα από καλλιτεχνική & θεωρητική έρευνα, και να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία όσον αφορά την επαγγελματική πρακτική.
Το φάσμα αυτών των γνώσεων τούς παρέχει το υπόβαθρο, ώστε να εξειδικευτούν στον τομέα που επιθυμούν στο πλαίσιο της Διπλωματικής τους Εργασίας (Main Project).
Η παρακολούθηση πραγματοποιείται 1-3 φορές την εβδομάδα, Διά Ζώσης και ONLINE.
Όπως δηλώνει, μεταξύ άλλων, η Εικαστικός – Διευθύντρια του MA in Fine Art, Κατερίνα Αποστολίδου “Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι η διερεύνηση των ορίων των εικαστικών μέσων μέσα από διαθεματική (interdisciplinary) καλλιτεχνική έρευνα και διαφορετικές καλλιτεχνικές πρακτικές που συνδυάζουν ένα ευρύ φάσμα μέσων όπως είναι τα παραδοσιακά και ψηφιακά μέσα, η κινούμενη εικόνα, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες γενικότερα με απροσδόκητους και καινοτόμους τρόπους. Θα σας υποστηρίξει να αναπτύξετε τη προσωπική σας γλώσσα και το πεδίο της έρευνας και της καλλιτεχνικής σας πρακτικής. Μέσα από το πρόγραμμα θα διαπραγματευτείτε έννοιες όπως η υβριδικότητα και η συνεργασία, βασικές έννοιες της σύγχρονης πολιτισμικής ταυτότητας που χαρακτηρίζεται από ρευστότητα και ευελιξία όπως άλλωστε και οι διαρκώς διαφοροποιούμενες εκφάνσεις του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και της ευρύτερης αγοράς για τη οποία θα προετοιμαστείτε.”
Για την ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΗΣ παρακαλούμε επισκεφθείτε τον
σύνδεσμο εδώ.
Πληροφορίες
Αθήνα (Τ. 210.52.30.130)
Θεσσαλονίκη (Τ. 2310.221.231)