12/09/2024

Η 30ή Τελετή Αποφοίτησης του ΑΚΤΟ πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΙΕΚ

Η 30ή Τελετή Αποφοίτησης του ΑΚΤΟ πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μια λαμπρή εκδήλωση με επετειακό χαρακτήρα, τιμώντας τα 33 χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών στον ΑΚΤΟ. Η βραδιά ήταν γεμάτη συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια, στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες των αποφοίτων, των οικογενειών και των φίλων τους.  
 
Στους απόφοιτους του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 απονεμήθηκαν οι διεθνώς αναγνωρισμένοι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί  τίτλοι Bachelor of Arts Honours και Master of Arts από το Middlesex University London. Στην τελετή παρευρέθηκαν μέλη της Ακαδημαϊκής Ομάδας του ΑΚΤΟ, εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού κόσμου, καθώς και σχεδιαστές, εικαστικοί και φυσικά οι οικογένειες και οι φίλοι των αποφοίτων.  
 
Η Πρόεδρος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΑΚΤΟ, Δρ. Στέλλα Κυρίμη, απηύθυνε έναν συγκινητικό λόγο προς τους αποφοίτους:  
 
Αυτή η στιγμή, εδώ, είναι δική σας. Είναι το αποκορύφωμα, όλων όσων κερδίσατε με σκληρή δουλειά, πολλά ξενύχτια, με αμφιβολίες για τον εαυτό σας, και στιγμές αστείρευτης έμπνευσης. Καθένα από εσάς έχει ξεκινήσει ένα μοναδικό και προσωπικό ταξίδι, και σήμερα, τιμούμε όχι μόνο το τέλος αυτού του ταξιδιού, αλλά την αρχή του επόμενου. [...] Το να πω ότι είμαι περήφανη για εσάς θα ήταν πολύ λίγο. Γίνατε όχι απλώς ταλαντούχοι καλλιτέχνες και σχεδιαστές, αλλά συμπονετικοί, δυναμικοί και στοχαστικοί άνθρωποι. Είστε ακριβώς αυτό που χρειάζεται αυτός ο κόσμος. Δημιουργοί που όχι απλώς θα διακοσμήσουν, αλλά θα μεταμορφώνουν. Που όχι απλώς θα λύσουν προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσουν νόημα. Και άνθρωποι που δεν θα σταματήσουν ποτέ να αμφισβητούν το status quo.”  
 
Ο Dr. James Graham (Deputy Dean for Student Success, Faculty of Arts & Creative Industries) εκπρόσωπος του Middlesex University London, πρόσθεσε στο δικό του χαιρετισμό:  
 
Κατέχετε τώρα δύο ιδιαίτερα εφόδια – εκπαίδευση ΑΚΤΟ και πτυχίο Middlesex. Εκτιμήστε τα, καθώς θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε, με νέες και συναρπαστικές ευκαιρίες. Να είστε ανοιχτοί σε αυτές τις ευκαιρίες· ρισκάρετε, μάθετε από οποιαδήποτε λάθη και επιμείνετε. [...] Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να σκεφτείτε ότι δεν αποφοιτάτε απλώς για να ενταχθείτε στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό των τεχνών και της δημιουργικής βιομηχανίας, αλλά αποφοιτάτε ως άνθρωποι που μπορούν να εμπνευστούν για να φέρουν βάθος, διορατικότητα, ομορφιά, αλήθεια, όραμα και σκοπό – τόσο στους κλάδους σας όσο και παραπέρα. Έτσι, προχωρήστε σε αυτόν τον κόσμο, με αυτοπεποίθηση και προνοητικότητα από τη μάθησή σας, και κάντε τον το μέρος που θέλετε να είναι.”  
 
Σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή επαίνων αριστείας στους πρώτους των πρώτων. Ο Νίκος Παπαγγελής, απόφοιτος του MA in Photography & Visual Language, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των μεταπτυχιακών αποφοίτων, ενώ η Βασιλεία Καραγιάννη, απόφοιτος του BA (Hons) Graphic Design, κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των προπτυχιακών αποφοίτων. Η αριστούχος Καραγιάννη βραβεύτηκε επίσης με την Πλήρη Υποτροφία Αριστείας Μεταπτυχιακών Σπουδών στον ΑΚΤΟ.  
 
Η επετειακή διάσταση της 30ής Τελετής Αποφοίτησης κορυφώθηκε με την ανακοίνωση της “Υποτροφίας Βλάσης Βέλλιος”, προς τιμήν του Ιδρυτή του ΑΚΤΟ, Βλάση Βέλλιου. Η Δρ. Στέλλα Κυρίμη, εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε:  
 
Με απέραντη περηφάνια και ευγνωμοσύνη στέκομαι ενώπιόν σας για να παρουσιάσω την θέσπιση μιας υποτροφίας που φέρει το όνομα του ιδρυτή μας, Βλάση Βέλλιου, μια πλήρη υποτροφία τριετούς φοίτησης, προς τιμήν του οραματιστή ιδρυτή του ΑΚΤΟ. Σήμερα δεν είναι απλώς μια γιορτή της αριστείας στην τέχνη και το design, αλλά και ένας φόρος τιμής στην κληρονομιά ενός ανθρώπου που πίστευε βαθιά στη δύναμη της εκπαίδευσης και της δημιουργικότητας. Η υποτροφία Βλάσης Βέλλιος συμβολίζει όχι μόνο την αφοσίωση στην καλλιέργεια ταλέντων αλλά και τη βαθιά πίστη του Βλάση Βέλλιου στη δύναμη της ευκαιρίας. Αυτή η πλήρης υποτροφία έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει άτομα που έχουν επιδείξει εξαιρετικές δυνατότητες, δημιουργικότητα και γνήσιο πάθος για την τέχνη και το design. Είναι κάτι περισσότερο από οικονομική βοήθεια—είναι μια επένδυση στο μέλλον υποσχόμενων ατόμων, μια ευκαιρία να χτίσουν πάνω στα όνειρά τους και μια ευκαιρία να προωθήσουν το δημιουργικό πνεύμα που ενστάλαξε σε όλους μας ο Βλάσης Βέλλιος.”  
 
Η απονομή έφτασε στο αποκορύφωμά της με τις ομαδικές φωτογραφίες των αποφοίτων του ΑΚΤΟ, γεμάτες χαμόγελα και περηφάνια, και την πολυαναμενόμενη στιγμή που τα καπέλα τους απογειώθηκαν στον αέρα, συμβολίζοντας τη νέα τους αρχή. Ένα ξέσπασμα χαράς και ενθουσιασμού, μια πραγματική "πτήση" προς το μέλλον.   
 
Η βραδιά συνεχίστηκε με cocktail party στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής, όπου οι απόφοιτοι, μαζί με καθηγητές, φίλους και την ευρύτερη κοινότητα του ΑΚΤΟ, γιόρτασαν την επιτυχία τους υπό τους μελωδικούς ήχους της jazz.  
 
Οι ευχές για “Καλή Σταδιοδρομία” ακούγονταν παντού, καθώς ένα νέο κεφάλαιο γεμάτο προκλήσεις, όνειρα και φιλοδοξίες μόλις ξεκίνησε.  
 
Πληροφορίες  
 
Αθήνα (Τ. 210.52.30.130)  | Θεσσαλονίκη (Τ. 2310.221.231) 

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.