27/09/2024

Προκήρυξη τριών θέσεων στο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μάστερ στη Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης γλώσσας» από το Παν/μιο Κύπρου

Μεταπτυχιακά

Η Κύπρος, με την πλούσια ιστορική της διαδρομή, έχει υπάρξει ένα πολιτισμικό σταυροδρόμι λαών και διαφορετικών νοοτροπιών. Σήμερα, ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004, το Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει τη θεσμική διδασκαλία της κουλτούρας και του πολιτισμού των ευρωπαϊκών λαών μέσα από ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Το Μεταπτυχιακό στη Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας (FLE), είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και επιστημονικής έρευνας.
 
Το Μεταπτυχιακό στη Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας (FLE), είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και επιστημονικής έρευνας. Η εκπαίδευση που προσφέρει παρέχει  ταυτόχρονα βασικά ερευνητικά εργαλεία για την ανάλυση διδακτικών καταστάσεων και πρακτικά εργαλεία για την εργασία σε επαγγελματικούς τομείς που σχετίζονται  με τη διδακτική διαδικασία. Παρέχει επίσης κατάρτιση σε τεχνικές και πρακτικές διδασκαλίας που επιτρέπουν την αποτελεσματική διδασκαλία σε διάφορα ακροατήρια (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες).
 
Το Μεταπτυχιακό αυτό απευθύνεται σε φοιτητές ή/και εκπαιδευτικούς της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας που εργάζονται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και σε μελλοντικούς εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδίκευση στη διδασκαλία της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας σε συνδυασμό με την εξειδίκευση στην οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης. Παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές/ήτριες με πτυχίο ή ισοδύναμο πτυχίο  να εξειδικευτούν σε ενάμιση χρόνο.
 
Από τον Σεπτέμβριο του 2024, το Μεταπτυχιακό στη Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας προσφέρεται ως υβριδικό ή/και εξ αποστάσεως πρόγραμμα σπουδών. Αυτή η νέα μορφή διδασκαλίας περιλαμβάνει τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως συνεδρίες (η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι διαδικτυακή και υπάρχει συνεχής παρακολούθηση από τους διδάσκοντες).
 
Σε παιδαγωγικό επίπεδο, το σύστημα υβριδικής ή/και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης επιτρέπει:
 
  •  την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων που βασίζονται στη χρήση των  τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών,
  •  την απόκτηση μιας διαδραστικής εμπειρίας διδασκαλίας και μάθησης,
  •  την πρόσβαση σε ποικίλους πόρους και υλικά που δεν είναι διαθέσιμα ή είναι δύσκολα προσβάσιμα  σε παραδοσιακά περιβάλλοντα τάξης.
 
Η Σχολή Μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστήμιου Κύπρου ανακοινώνει ότι θα δέχεται αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά μέχρι την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, για το ακόλουθο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, με έναρξη τον Ιανουάριο του 2025.
 
Τρεις (3) θέσεις είναι διαθέσιμες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος για την απόκτηση του πιο κάτω Μάστερ: 
 
  • Μάστερ στη Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης γλώσσας (Εξ αποστάσεως - Υβριδικό)
Πληροφορίες
 
Από τη Συντονίστρια του Προγράμματος:
Καθηγήτρια Φρύνη Κακογιάννη-Ντοά, Τηλ. 22 89 43 78 
 
Από τη Γραμματεία του Τμήματος: 
Τηλ.: 22 89 43 89 / 22 89 43 90
 

 

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.