Προϋποθέσεις Εγγραφής
Τα κριτήρια εισαγωγής είναι τα εξής:
Περιγραφή
Η Τεχνολογία Tροφίμων σχετίζεται με την επεξεργασία και μεταποίηση πρώτων υλών τροφίμων σε ασφαλή, υγιεινά, θρεπτικά, νόστιμα και ελκυστικά τελικά προϊόντα. Η Τεχνολογία Τροφίμων αξιοποιεί και ενσωματώνει την εφαρμογή πολλών τεχνολογικών επιστημών όπως τεχνολογία υλικών, μηχανική, τεχνολογία εργαστηριακών οργάνων, γεωπονία, συσκευασία και βιοτεχνολογία.
Η Επιστήμη Τροφίμων αποτελεί τη βάση για την επιστημονική κατανόηση της σύνθεσης και της συμπεριφοράς των τροφίμων κάτω από διάφορες συνθήκες επεξεργασίας και συντήρησης. Ενσωματώνει το συνδυασμό πολλών επιστημών όπως διατροφή, ενζυμολογία, μικροβιολογία, φαρμακολογία, τοξικολογία, καθώς και σειράς επιδράσεων της επεξεργασίας, της μεταποίησης και αποθήκευσης.
Πληροφορίες
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Οι απόφοιτοι της συγκεκριμένης ειδικότητας μπορούν να απασχοληθούν στη βιομηχανία των τροφίμων, που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική οικονομική δραστηριότητα στον κόσμο ως στελέχη:
Μπορούν να εργαστούν επίσης σε ερευνητικά εργαστήρια, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και μικροβιακών αναλύσεων, σύμβουλοι στον τομέα των τροφίμων, στελέχη σε εταιρείες προμήθειας και διαχείρισης πρώτων υλών για τη βιομηχανία, όπως επίσης και σε εταιρείες ελέγχου ποιότητας και διαχείρισης συστημάτων ασφάλειας τροφίμων και ποτών.
Δίδακτρα
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος