Προπτυχιακά: Αγροδιατροφικός τομέας

BSc (Hons) Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σεπτέμβριος 2025
4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Τα κριτήρια εισαγωγής είναι τα εξής:

  • Γενική βαθμολογία Απολυτηρίου Λυκείου
  • Επίπεδο ή/και πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας
  • Συνοδευτική επιστολή
  • Συστατικές επιστολές

Περιγραφή

Η Τεχνολογία Tροφίμων σχετίζεται με την επεξεργασία και μεταποίηση πρώτων υλών τροφίμων σε ασφαλή, υγιεινά, θρεπτικά, νόστιμα και ελκυστικά τελικά προϊόντα. Η Τεχνολογία Τροφίμων αξιοποιεί και ενσωματώνει την εφαρμογή πολλών τεχνολογικών επιστημών όπως τεχνολογία υλικών, μηχανική, τεχνολογία εργαστηριακών οργάνων, γεωπονία, συσκευασία και βιοτεχνολογία.

Η Επιστήμη Τροφίμων αποτελεί τη βάση για την επιστημονική κατανόηση της σύνθεσης και της συμπεριφοράς των τροφίμων κάτω από διάφορες συνθήκες επεξεργασίας και συντήρησης. Ενσωματώνει το συνδυασμό πολλών επιστημών όπως διατροφή, ενζυμολογία, μικροβιολογία, φαρμακολογία, τοξικολογία, καθώς και σειράς επιδράσεων της επεξεργασίας, της μεταποίησης και αποθήκευσης.

Πληροφορίες

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  • Το Perrotis College είναι πιστοποιημένο Κολλέγιο από το Υπουργείο Παιδείας με Αριθμό Αδείας 108282/ΙΑ/5-8-2013 (ΦΕΚ 1986/Β/14-8-2013)
  • Οι απόφοιτοι του Perrotis College έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων τους από το ελληνικό κράτος (Αυτόνομο Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων)
  • Τα πτυχία του Perrotis College είναι πιστοποιημένα από το Cardiff Metropolitan University έναν από τους πιο διακεκριμένους οργανισμούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο
  • To Perrotis College είναι πιστοποιημένο από τον φορέα New England Commission of Higher Education (NECHE) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Οι απόφοιτοι της συγκεκριμένης ειδικότητας μπορούν να απασχοληθούν στη βιομηχανία των τροφίμων, που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική οικονομική δραστηριότητα στον κόσμο ως στελέχη:

  • Σχεδιασμού νέων προιόντων
  • Παραγωγής
  • Ποιοτικού Ελέγχου
  • Διοίκησης

Μπορούν να εργαστούν επίσης σε ερευνητικά εργαστήρια, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και μικροβιακών αναλύσεων, σύμβουλοι στον τομέα των τροφίμων, στελέχη σε εταιρείες προμήθειας και διαχείρισης πρώτων υλών για τη βιομηχανία, όπως επίσης και σε εταιρείες ελέγχου ποιότητας και διαχείρισης συστημάτων ασφάλειας τροφίμων και ποτών.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.