Οι σπουδές Γραφιστικής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο παρέχουν το κατάλληλο εκπαιδευτικό και δημιουργικό πλαίσιο στον φοιτητή ώστε να αναλάβει τον ρόλο του Graphic Designer (Γραφίστα) σε πλήθος από δημιουργικά πεδία.
To BA (Hons) Graphic Design είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που προσεγγίζει λεπτομερώς όλες τις τεχνικές σχεδιασμού οπτικής επικοινωνίας, από μακέτες εντύπων και εκδόσεων μέχρι σχεδιασμό διαδικτυακών εφαρμογών και UI.
Βασικοί εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους φοιτητές να κατανοήσουν τον ρόλο και τις δυνατότητες του Design σε δημιουργικό/επαγγελματικό πλαίσιο και να τους προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια ώστε, ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, να έχουν καλλιεργήσει την αυτοπεποίθησή τους ως Graphic Designers.
Οι φοιτητές διδάσκονται Εικονογράφηση, Τεχνολογία Καλών Τεχνών, Animation, Φωτογραφία, Σχέδιο, Τυπογραφία, Διαδραστικό Σχεδιασμό, Οπτική Επικοινωνία, Ιστορία και Θεωρία Γραφιστικής και Καλών Τεχνών, σε συνδυασμό με το θεωρητικό και ιστορικό πλαίσιο που υποστηρίζει τη συγκρότηση ισχυρών σχεδιαστικών ταυτοτήτων.
Η διαδικασία σχεδιασμού, εκτός από δημιουργικότητα, απαιτεί μεθοδικότητα. Έτσι, οι φοιτητές μαθαίνουν πώς να ερευνούν, να παρουσιάζουν και να προωθούν ένα concept πριν προχωρήσουν στην υλοποίηση του.
Η εκπαιδευτική εμπειρία του φοιτητή ενισχύεται που από τη φοίτηση σε σύγχρονα campuses με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ
1o Έτος
-
Θεωρητικές και Ιστορικές Σπουδές 1
-
Πρακτική 1
-
Πειραματισμός και Εφαρμογή 1Α
-
Πειραματισμός και Εφαρμογή 1Β
-
Έρευνα στην Πρακτική 1
-
Επαγγελματική Ζωή 1 (Ψυχοδιανοητική Δυναμική)
2o Έτος
-
Θεωρητικές και Ιστορικές Σπουδές 2
-
Πρακτική 2
-
Ανεπτυγμένος Πειραματισμός και Εφαρμογή
-
Ανεπτυγμένη Πρακτική
-
Έρευνα στην Πρακτική 2
-
Επαγγελματική Ζωή 2 (Ψυχοδιανοητική Δυναμική)
3o Έτος
-
Πρακτική 3
-
Έρευνα στην Πρακτική 3 (Γραφιστική και Εικονογράφηση)
-
Έρευνα στην Πρακτική 3 (Εργασία Ανεπτυγμένης Έρευνας)
-
Επαγγελματική Ζωή 3 (Ψυχοδιανοητική Δυναμική)
-
Ατομική Τελική Εργασία Μέρος Α
-
Ατομική Τελική Εργασία Μέρος Β