Προπτυχιακά: Ψυχολογία

BSc (Hons) Psychology & Counselling

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024, Φεβρουάριος 2025
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Προϋποθέσεις Εισαγωγής
Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για σένα, αν είσαι απόφοιτος Λυκείου ανεξαρτήτου κατεύθυνσης με ικανοποιητική γνώση Αγγλικών και ονειρεύεσαι να σταδιοδρομήσεις ως Συμβουλευτικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής.

Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών είναι αντίστοιχο με IELTS 6.0 (Β2). Εάν δε διαθέτεις το απαραίτητο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, θα συμμετέχεις στο διαγνωστικό τεστ Αγγλικής γλώσσας του Κολλεγίου και θα παρακολουθήσεις ειδικά ενισχυτικά μαθήματα.

Επιπλέον, θα σου ζητηθεί να καταθέσεις συστατική επιστολή από καθηγητή και θα κληθείς σε ακαδημαϊκή συνέντευξη με τον υπεύθυνο σπουδών.

Εάν είσαι κάτοχος διπλώματος HND, φοιτητής Πανεπιστημίου ή Κολλεγίου ειδικότητας Ψυχολογίας, μπορείς να εισαχθείς σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων.

Περιγραφή

  • Μοναδικός συνδυασμός Ψυχολογίας & Συμβουλευτικής.
  • Πληροί τις προϋποθέσεις εγγραφής στο British Psychological Society (BPS).
  • Ευέλικτη/ μικτή παρακολούθηση, βιωματική μάθηση, εποπτευόμενη πρακτική.
  • Δυνατότητα απευθείας συνέχισης σε Professional Doctorate Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα στην παροχή πανεπιστημιακών σπουδών Ψυχολογίας. Το BSc (Hons) Psychology & Counselling έχει σχεδιαστεί από το University of Wolverhampton σύμφωνα με τα κριτήρια του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων BPS (British Psychological Society). Οι απόφοιτοι εξασφαλίζουν το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του Ψυχολόγου στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα από τα λίγα πιστοποιημένα προγράμματα που συνδυάζουν την Ψυχολογία με τη Συμβουλευτική, προσφέροντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους φοιτητές που επιθυμούν να γίνουν σύμβουλοι/ ψυχοθεραπευτές, με πολλαπλές επαγγελματικές ευκαιρίες είτε σε υφιστάμενα πλαίσια, είτε αναπτύσσοντας τη δική τους ιδιωτική πρακτική. Οι φοιτητές έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν δεξιότητες συμβουλευτικής μέσω πρακτικής άσκησης που λαμβάνει χώρα σε συνεργαζόμενες δομές ή στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Κολλεγίου (in-house clinic). Με αυτές τις δεξιότητες, οι απόφοιτοι μπορούν να γίνουν απευθείας δεκτοί στο  Professional Doctorate in Counselling & Psychology, χωρίς να μεσολαβήσει το επίπεδο του μεταπτυχιακού.

Μέσω της μικτής διδακτικής προσέγγισης, που συνδυάζει δια ζώσης διδασκαλία με online περιεχόμενο, οι φοιτητές διαχειρίζονται αποτελεσματικά το φόρτο εργασίας τους και τις λοιπές προσωπικές ή επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Τι θα μάθεις
Θα μελετήσεις επιστημονικές προσεγγίσεις για την κατανόηση της σκέψης, των κινήτρων και της συμπεριφοράς των ανθρώπων, με μαθήματα που καλύπτουν θεωρίες, αρχές, ηθική και εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο. Οι τομείς της ψυχολογίας που καλύπτονται περιλαμβάνουν την κοινωνική, γνωστική, υγείας, κλινική και αναπτυξιακή ψυχολογία, καθώς και τις κατάλληλες μεθόδους έρευνας. Παράλληλα με τις βασικές έννοιες της ψυχολογίας, θα εισαχθείς στις θεωρίες της συμβουλευτικής και στην επαγγελματική πρακτική, και θα αναπτύξεις τις δεξιότητές σου στη συμβουλευτική μέσω προσομοιώσεων και παιχνιδιών ρόλων στην τάξη, καθώς και μέσω εποπτευόμενης πρακτικής στο 2ο & 3ο έτος.

Στην έναρξη του προγράμματος, υποστηρίζουμε τη μετάβασή σου στο πανεπιστήμιο εισάγοντας ενότητες σε δεξιότητες μελέτης, διαχείρισης χρόνου, χρήσης της βιβλιοθήκης, ανεξάρτητης μάθησης, καθώς και τις βασικές έννοιες  της ψυχολογικής γνώσης.

Αυτό το πλαίσιο μελέτης του μυαλού, των συναισθημάτων, των κινήτρων και της συμπεριφοράς θα βασιστεί σε ιστορικές και επιστημονικές γνώσεις. Τα πρώτα μαθήματα θα περιλαμβάνουν βασικές συζητήσεις και ουσιαστικές έννοιες στη ψυχολογία, καθώς και μεθόδους έρευνας και τρέχοντα ζητήματα στον τομέα. Το πρόγραμμα αναπτύσσει μεταφερόμενες δεξιότητες ενώ αποτελεί την ιδανική βάση για συνέχιση σπουδών σε πιο εξειδικευμένα αντικείμενα.

Σε επόμενο στάδιο του προγράμματος θα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις τον τομέα εξειδίκευσης της έρευνάς σου, μαθαίνοντας από την εμπειρία επαγγελματιών του χώρου, κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας. Τα μαθήματα του τελευταίου έτους καλύπτουν εφαρμοσμένες πτυχές της ψυχολογίας, στο κλινικό, οργανωσιακό και αναπτυξιακό/ σχολικό πλαίσιο.

Τα μαθήματα προσφέρονται σε εξάμηνα, ενώ η διδασκαλία διεξάγεται με διάφορους τρόπους: διαδικτυακές διαλέξεις και σεμινάρια, εργαστήρια και εργαστηριακές ασκήσεις στο campus, ασύγχρονη ανεξάρτητη μάθηση, παιχνίδια ρόλων, ομιλίες από επισκέπτες καθηγητές, κ.ά. Δεν θα έχεις γραπτές εξετάσεις και θα εμπλακείς σε πιο ουσιαστικές μεθόδους αξιολόγησης, όπως δοκίμια, αναφορές, παρουσιάσεις, χαρτοφυλάκια και έρευνα.

Πληροφορίες

Αναγνώριση
Μπορείς να αναγνωρίσεις το πτυχίο σου στην Ελλάδα, υποβάλλοντας αίτηση επαγγελματικής ισοδυναμίας στο ΑΤΕΕΝ του Υπουργείου Παιδείας. Η άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου εκδίδεται έπειτα από την Περιφέρεια.

Ως πτυχιούχος προγράμματος βρετανικού πανεπιστημίου, που ακολουθεί πιστά το περιεχόμενο που απαιτεί ο BPS (British Psychological Society), έχεις δικαίωμα εγγραφής στον Σύλλογο μετά από ατομική αίτηση. Συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές και αποκτώντας κλινική εμπειρία, έχεις τη δυνατότητα εξέλιξης σε Chartered Psychologist στη Μ. Βρετανία.

Καριέρα
Ως πτυχιούχος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας μπορείς να εργαστείς ως ελεύθερος επαγγελματίας Ψυχολόγος – Σύμβουλος με το δικό σου γραφείο ή ως συνεργάτης σε:

  • Διάφορα συμβουλευτικά πλαίσια, όπως κέντρα ψυχικής υγείας, συμβουλευτικούς σταθμούς, μονάδες κοινοτικής στήριξης, κοινωνικής πρόνοιας
  • Εκπαιδευτήρια
  • Νοσοκομεία & Κλινικές
  • Κέντρα απεξάρτησης, αποκατάστασης & επανένταξης
  • Τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού επιχειρήσεων
  • Εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων & ερευνών αγοράς
  • Ερευνητικά κέντρα
  • Κέντρα ειδικής αγωγής & ειδικά σχολεία
  • Ανθρωπιστικές & αναπτυξιακές ΜΚΟ

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.